image

En af vores bedste hverdagsretter herhjemme er lasagne, og gerne den helt traditionelle med tomat, oksekød, bechamelsovs, lasagnepladder og en masse krydderrier. Jeg laver ofte en stor portion, hvor jeg fryser halvdelen ned, og så er der nem aftensmad til en anden dag, hvor eftermiddagen er mere presset end det sædvandlige.

image

Det skal du bruge til fire personer:

– 500g hakket oksekød
– 1 dåse hakkede tomater
– 70g tomatpure
– 1 løg
– 2 fed hvidløg
– olivenolie til stegning
– 2 tsk. basilikum
– 1 tsk. oregano
– 1 tsk. timian
– 1-2 tsk. salt (smag dig gerne frem)
– lasgneplader
Bechamelsovs:
– 70g smør
– 40g hvedemel
– 0,5L mælk
– 70g. mozzeralla ost
– 1 tsk stødt muskatnød
– 1 tsk salt (smag dig gerne frem)
– 1 tsk peber

– bages ca. 35-40min ved 200graders varme, eller til lasagnepladderne er bagt bløde

Det skal du gøre:
1) Snit løg og hvidløg, og steg dem i en gryde med olie i et par minutter. Tilsæt kødet og rør rundt i gryden med en grydeske, til det er gennemstegt ved høj varme. Tilsæt hakkede tomater, tomatpure og krydderrier. Smag evt sovsen til med ekstra krydderrier. Skru ned på lav varme, tænd ovnen, og lav nu bechamelsovsen.

2) Smelt smør i en kasserolle, og tilsæt hvedemel. Pisk grundigt uden, at melbollen brænder på. Tilsæt nu mælk, og pisk jævnligt til sovsen bliver tyk. Smag til med muskatnød, salt og peber.

3) Saml nu lasagnen i et ildfast fad. Placer et lag lasagneplader i bunden. Dernæst placeres tomatsovsen og så bechamelsovs. Lav 3-4 lag eller til du ikke har mere tomatsovs. Bag lasagnen midt i ovnen ved ca. 200graders varme (varmluft) i ca. 35-40min eller til lasagnepladerne er blevet bløde.

image image