Laksetærte med spinat  Grov madtærte
En laksetærte med spinat, og så er bunden ovenikøbet lavet med havreklid, og er derfor sund, grov, og fuldkornsrig.

Tærte er en fantastisk spise og især laksetærte. Jeg er både vild med de lyse madtærter med luftig smørbund, men også de mere bestandige og grove tærtebunde, synes jeg smager godt. Derudover kan tærtefyldet varieres på alle mulige forskellige måder, og når man alligevel er igang, så kan man nemt lave dobbelt portion af tærtedejen, og dermed lave f.eks en laksetærte med spinat som i denne opskrift, men også en tomat tærte i samme omgang, som i også finder på denne blog. Laksetærten her er dog min favorit, men jeg har også noget helt særligt for laks og spinat sammen, der virkelig smager mine smagsløg godt.

Læs også gerne: Sunde æggemuffinsSund æggesalat og Pasta med laks og spinat

Madtærter er også en god måde, at både lave vegetariske retter, men også få brugt en masse grøntsager fra sit køleskab. Jeg laver ofte en tærtebund, og så blandet forskellige grøntsager, som mit køleskab nu indeholder i æggemassen, der bruges som fyld. På den måde får man både et sundt måltid der samtidig bekæmper madspild.

Spinattærte  Laksetærte

Opskrift på laksetærte med spinat

Som tidligere antydet, er tærtebunden i denne laksetærte med spinat grov og med en masse fuldkorn som gør, at den er langt sundere og mere mættende sammenlignet med andre tærter. Dette går dog ikke ud over smagen, som stadig er helt fantastisk i denne laksetærte med spinat og havreklid!

Laksetærte med spinat og havreklid
 
Forfatter:
 
Ingredienser
Tærtebund:
  • 70g havreklid
  • 150g hvedemel 25% fuldkorn
  • 1 tsk. salt
  • 50g smør
  • 1 æg
  • 1 dl. Kernemælk
Tærtefyld:
  • 2dl kærnemælk
  • 4 æg
  • 1 tsk. Salt
  • 1 tsk. muskatnød
  • 100g frisk spinat
  • 225g laks
Fremgangsmåde
  1. Bland alle tørre ingredienser sammen i en skål.
  2. Smuldr smør i melet og tilsæt æg og kernemælk til skålen.
  3. Ælt dejen godt igennem, så den bliver ensformig.
  4. Fordel dejen i en tærteform, og pres den godt op over kanterne.
  5. Prik hold med en gaffel i tærtebunden lidt tilfældige steder.
  6. Forbag tærtebunden i 10min ved 170 graders varmluft.
  7. Pisk kærnemælk, æg, salt og muskatnød sammen i en skål.
  8. Riv spinat i mindre stykker, og skær laks i mundrette stykker.
  9. Tilsæt spinat og laks til æggemassen, og fordel tærtefyldet på tærtebunden.
  10. Bag tærten i ca. 25-30min ved 170 grader varmluft eller til tærten er gennembart, og har fået en lysebrun kant.