Lakselasagne  Lasagne med laks
Lakselasagne er en nem og herlig spise, samt en fantastisk god måde, at få tilberedt noget lækkert fisk, som hele familien med garanti vil kunne lide.

Lakselasagne med grøntsager

Selvom jeg vitterlig elsker fisk i absolut alle slags afskygninger, så får hverken jeg eller min familie spist lige så meget af det, som jeg kunne ønske. Ofte er det til frokost, at vi spiser de største mængder fisk i form af rejer, tun, makral og røget laks, men ikke nær så ofte hænder det, at vi spiser det til aftensmad. Den største grund er nok, at dét for det meste er en del dyre i pris at købe fisk i forhold til f.eks kylling eller oksekød.

Derfor besluttede jeg mig for forleden dag, at lave en lakselasagne med god og smagfuld laks, dog med den halve mængde end hvad jeg ville have brugt i en almindelig lasagne med oksekød. Lakselasagnen blev helt fantastisk alligevel, og i stedet for kød, fik vi derfor også indtaget lidt ekstra grøntsager. Der er nemlig både spinat, tomat og løg i denne opskrift på lakselasagne.

Inspiration til opskrifter med fisk: Frisk pasta med laksDen bedste laksetærte og Bagt torsk med rødbede

Lakse lasagne  Opskrift lakselasagne

Opskrift på lakselasagne

Jeg har ikke prøvet det, men jeg er dog overbevist om, at man sagtens kan bruge en masse andre grøntsager i sin lakselasagne end dem jeg har brugt. Så hvis man ligger inde med lidt grøntsagsrester i sin grøntsagsskuffe i køleskabet, så er det altså en rigtig god mulighed for, at bruge det i denne ret. Jeg gør altid en dyd ud af at undgå madspild, og på denne måde kan man virkelig få brugt op af porrer, gulerødder, rødløg eller hvad man nu måtte have af grøntsagsrester.

Lakselasagne med spinat og tomat
 
Forfatter:
 
Ingredienser
Lakselasagne til 2-4 personer:
  • 225g laks
  • 1 stort løg
  • 1 fed hvidløg
  • smør eller olie til stegning
  • 500g hakkede tomater på dåse
  • 250g frisk spinat
  • 1 spsk. timian
  • 1-2 tsk salt
  • mornaysauce (min bedste opskrift)
  • lasagneplader
Fremgangsmåde
  1. Hak løg og hvidløg
  2. Skær skindet af laksen og skær kødet i mindre stykker
  3. Steg laks og løg i en gryde til kødet er gennemstegt
  4. Tilsæt hakkede tomater, krydderier og frisk spinat lidt ad gangen
  5. Lad laksesaucen koge op og smag til med salt
  6. Smør et ildfast fad med olie eller smør og placer et lag lasagneplader i bunden af fadet
  7. Placer dernæst et lag laksesauce-lag og så et lag med mornaysauce
  8. Gentag proceduren 3-4 gange
  9. Bag lakselasagnen i ovnen ved 180 graders varme i ca. 35min eller til lasagnepladerne er blevet bløde