Kyllingelasagne  Kyllingelasagne med spinat
Kyllingelasagne er en klar favorit herhjemme, når det kommer til god hverdagsmad. Vi spiser generelt den italienske spise i alle den afskygninger, hvor den helt traditionelle lasagne også altid er et foretrække, men engang imellem er det også lækkert, at veksle lidt imellem forskellige variationer. Min datter spiste hele to portioner af lasagnen, da jeg serverede den for familien forleden dag, og da jeg havde lavet en stor portion aftensmad, så var der mad til næste dag. Jeg elsker helt generelt god reste mad, og laver derfor altid store portioner mad, så der både er til aftensmaden næste dag, og måske endda også til min mands madpakke, hvis han er heldig. Det plejer ihvertfald at redde hans dag, men hvem ville ikke også få det rart over, at få sådan et stykke lækkert kyllingelasagne med i madpakken i stedet for rugbrødsmadder.

Kyllingelasagne med spinat

Denne kyllingelasagne med spinat, tomatsovs og bechamelsauce er mindst lige så god som den almindelig lasagne, og så er det også en perfekt måde, at få snydt lidt ekstra grøntsager i børnene (eller mændene). Jeg river engang imellem et par gulerødder og tilsætter til kyllingelasagnen for ekstra fylde og vitaminer, men det kan man selv eksperimentere med derhjemme. Måske man også kan bruges squash og aubergine i sin kyllingelasagne. Det minder mig ihvertfald om den vegetariske udgave af moussaka, som også smager fantastisk dejligt og cremet.

Jeg kan ihvertfald love jer for, at i med denne opskrift på kyllingelsagne, ikke bliver skuffede.

Kyllingelasagne med spinat
 
Forfatter:
 
Ingredienser
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 500g kylling bryst filet
  • olie til stegning
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 dåse tomatpure
  • 200g frisk spinat
  • salt, peber, basilikum
  • lasagneplader
  • Bechamelsauce:
  • 70g smør
  • 40g hvedemel
  • 0,5L mælk
  • 70g. mozzeralla ost
  • Smag til med salt, peber og muskatnød
Fremgangsmåde
  1. Hak løg og hvidløg og steg det i en gryde med olie.
  2. Skær kylling i mundrette stykker og steg det i olien til det er gennemstegt.
  3. Tilsæt hakkede tomater og tomatpure til gryden, og riv den friske spinat i stykker, der også tilsættes. Varm tomatsovsen op og smag til med salt, peber og basilikum.
  4. I en lille gryde smeltes smør, som blandes med mel. Rør grundigt.
  5. Tilsæt mælk og rør fortsat ofte.
  6. Tilsæt ost og lad det smelte i saucen.
  7. Smag til med salt, peber og muskat nød.
  8. Smør et ovnfast fad med smør, og placer et lag lasagneplader i bunden.
  9. Derefter placeres et lag tomatsovs og til sidst bechamelsauce sauce.
  10. Gentag proceduren ca 3 gange og afslut med bechamelsaucesauce.
  11. Bag kyllingelasagnen i ovnen ved ca. 200 graders varmluft i ca. 35min eller til lasagnepladerne er blevet bløde.