Kyllingefrikadeller
Kyllingefrikadeller smager mindst lige så godt, som almindelige frikadeller lavet på svinefars. Faktisk synes jeg, at man pga. kyllingens milde smag, kan kombinerer langt flere smage i sine kyllingefrikadeller, og dermed variere fra gang til gang.

Kyllingefrikadeller med urter

Forleden dag serverede jeg en kæmpe stabel af disse saftige kyllingefrikadeller. Især min datter var i himlen, og tog en i hver hånd imens hun med det fineste babysprog, gav udtryk for hendes tilfredshed. Det er altid skønt at servere mad, som også børnene kan lide, så hermed en anbefaling herfra.

Disse kyllingefrikadeller er lavet med hytteost, gulerod og krydderurter, simpelthen fordi det var netop det, jeg havde i grøntsagsskuffen. Og så er det vel altid en fordel, at putte lidt ekstra grøntsager til kødet, som samtidig giver smag og kraft til frikadellerne. Derudover har jeg benyttet havregryn, som jeg synes fint samler kyllingefrikadellerne, og gør dem til en rigtig god oplevelse. Min familie var ihvertfald ellevilde med disse frikadeller, og spiste rub og stub af serveringen.

Opskrift på kyllingefrikadeller

Læs også gerne: GrønsagslasagneVegansk kikærtegrydeKalkun gryde og Bagt kartoffel med mexi fyld

Kyllingefrikadeller med hytteost, persille og gulerod
 
Forfatter:
 
Ingredienser
  • 400g hakket kyllingekød
  • 1dl havregryn
  • 1 æg
  • ½ dl mælk
  • 100g hytteost
  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • en håndfuld persille
  • en lille gulerod
  • 2 tsk. salt
  • 1 tsk. peber
  • olivenolie eller smør til stegning
Fremgangsmåde
  1. Hak persille, løg, og hvidløg fint og bland det sammen i en stor skål.
  2. Riv derefter guleroden og bland den i frikadellefarsen sammen med de øvrige ingredienser.
  3. Rør godt rundt i farsen, og form frikadellerne ved hjælp af en ske og en hul hånd.
  4. Steg frikadellerne lysebrune på panden med smør eller olie.

 

Inspiration til frikadelle opskrifter

Jeg kan sagtens forstå, hvis du ligesom jeg elsker frikadeller. Man kan vist roligt sige, at frikadellen er hjertet af den danske madkultur. Frikadeller er gode til både voksne, men især også børn, der stort set i alle aldre, kan tygge en frikadeller i egen hånd. Desuden er kyllingefrikadeller og andre opskrifter på selvsamme ret, en perfekt overraskelse til madpakken, eller frokosten en søndag eftermiddag. Frikadeller med urter er en anden variant af den berømte frikadeller, blot tilført en smule mere grønt.