Opskriften på knækbrød med frugt og kerner indeholder reklame for Castus
.
Nogle gange rammer man bare plet når man bager derhjemme, og det synes jeg i den grad, at jeg har gjort med disse hjemmelavede knækbrød. Jeg synes faktisk de smager hamrende godt!
Inspiration til knækbrøds opskrifter: Glutenfri knækbrød og Hjemmelavet knækbrød
Hjemmelavede knækbrød med frugt
.
Disse knækbrød er simpelthen fantastiske til om eftermiddagen, når hovedet begynder og hænge en smule, og humøret ligeså. På den tid af døgnet har man altså brug for et lille kærligt spark, der kan få en til at være produktiv de sidste par timer, før man endelig kan slappe af med familien, kæresten eller vennerne.
Det er ihvertfald sådan jeg har det, når vi rammer omkring kl. 15.00. Og her nyder jeg virkelig disse hjemmelavede knækbrød med frugt, som jeg nu har bagt hele tre gange på den seneste måned.
.
Knækbrød med frugt i samarbejde med Castus
Som i måske nok kan regne ud, så er det Castus frugtstænger, som jeg har brugt i mine hjemmelavede knækbrød. Det er simpelthen fabelagtigt at bage med, og denne nye sommerversion med jordbær, smager utrolig godt. Man kan selvfølgelig også sagtens tage frugtstangen med til en hurtig og nem eftermiddags snack, men hvis man en aften har tiden til at bage en omgang knækbrød, så synes jeg virkelig, man skal prøve det. Knækbrødene kan holde sig i 2-3 uger i en lukket beholder, så man kan nyde godt af sin hjemmebag i lang tid.
Min mormor har sågar påstået, efter at hun har prøvet denne opskrift, at man også kan spise knækbrødene som fredags snack, fordi de netop har det søde fra Castus frugtstængerne i sig. Dette vil jeg nok ikke give hende helt ret i, da jeg er ret vild med kage – især fredag aften, så en sundere fredagskage med castus figenstænger, er nok mere mig.

- 40g hørfrø
- 40g havregryn
- 40g solsikkekerner
- 40g sesamfrø
- 150g hvedemel
- 60g rugmel
- 1 tsk. Bagepulver
- 1 tsk. Salt
- 2dl vand
- 1 ¼ dl. Neutral olie
- 3 Castus frugtstænger med jordbær
- Bland alle de tørre ingredienser sammen
- Tilsæt vand og olie og rør det godt rundt
- Hak Castus frugtstænger fint og bland det godt sammen med knækbrødsdejen
- Del dejen i to og rul dejen tyndt ud mellem to stykker bagepapir vha. en kagerulle.
- Tag det ene stykke bagepapir af knækbrøds dejen og skær dem i passende størrelse
- Bag knækbrødene i ovnen ved 180 graders varme i ca. 20min
- Knækbrødene skal være lysebrune og gyldne
- Lad knækbrødene afkøle på en rist inden de spises og opbevares i en lukket beholder