Kikærtebøffer med smag af mellemøstlige krydderier og sprød stegeskorpe er skønne i burger, sandwiches eller blot som de er. Opskriften nedenfor kan bruges som grundopskrift til en hjemmelavet vegetarbøf. Hvor man ydermere kan tilsætte alverdens grøntsager og krydderier.
Inspiration til vegetar opskrifter: Vegetarburger og Kikærtegryde
Opskrift på kikærtebøffer

Kikærtebøffer
Ingredients
- 1 løg
- 1 fed hvidløg
- 1 æg
- 60 g hvedemel
- 2 tsk. spidskommen
- 2 tsk. salt
- 2 dåser kikærter, 480g drænet vægt)
- olie til stegning
Instructions
- Blend løg og hvidløg fint i en minihakker eller foodprocessor og tilsæt æg og krydderier
- Skyl kikærter grundigt og lad kikærterne dryppe af i en sigte for vand
- Tilsæt kikærterne til farsen og blend det hele groft sammen til en ensartet masse
- Form kikærtebøfferne i hånden og steg dem på en pande med rigeligt olie. Kikærtebøfferne skal steges i ca. 7min på hver side
Hjemmelavet vegetarbøffer
Der er utrolig nemt at lave vegetarbøffer, og man kan bruge utrolig mange forskellige råvarer til den slags spise. I opskriften ovenfor er der benyttet kikærter, som har et højt protein indhold, og som mætter utrolig godt. Udover kikærter kan man også lave vegetarbøffer af svampe, rødbede, linser, quinoa og meget mere. Kikærtebøffer er et foretrække fordi smagen er forholdsvis mild og ikke så gennemtrængende. Derfor smager vegetarbøffer af kikærter også særligt godt i hjemmelavet burger, fordi man i sådan en ret ønsker, at retten også skal smage af grøntsager, dressing og burgerbolle.
Inspiration til vegetar opskrifter: Squashfrikadeller og Grøntsagslasagne
Ingredienser til kikærtebøf
Råvarerne til hjemmelavet kikærtebøffer kan sagtens varieres. Som stivelse kan bruges både hvedemel, rasp og havregryn, og udover løg og hvidløg kan man tilsætte grøntsager og krydderurter. Særligt rodfrugter som rødbede, kartoffel, gulerod mm., kan hakkes fint og blandes i farsen. Derudover kan man eksperimentere med krydderier som spidskommen, koriander, gurkemeje, chili, cayennepeber og meget mere, som alt sammen gør rigtig meget godt for en kikærtebøf.
Inspiration til vegetar opskrifter: Kartoffelsuppe og Risfrikadeller
Tilberedning af vegetarbøffer
Det er altid vigtigt når man rører en fars, at den får lov til at stå og hvile, inden den formes og steges på en pande. Det selvsamme gør sig gældende for både almindelig kødfars, men også for fars lavet på planter, grøntsager og bælgfrugter. Lad derfor gerne farsen hvilke i køleskabet i mindst 15min inden bøfferne tilberedes på en pande i rigeligt olie. Det vil gøre en stor forskel for konsistensen af kikærtebøfferne.
15 kommentarer til “Kikærtebøffer”
Virkelig lækre kikærtebøffer. Super god opskrift!!!
Hvor er det bare dejligt at høre! God solskins dag til dig 🙂
Har du erfaring med at gemme dem til dagen efter? 🙂
Det har jeg gjort, og de var lækre?
Pingback: Ugens madplan uge 43 – Milles mad
Hej. Når der står der skal bruges en dåse kikærter, er det så med eller uden lagen, de ligger i? Jeg brugte en mængde tørrede kikærter, der efter iblødsætning og kogning vejede cirka det samme som en drænet dåse kikærter. Det blev bare en virkelig tør fars, så måtte tilsætte noget vand (og de blev desværre stadig meget tørre til sidst). Tænker generelt et enkelt æg egentlig er det eneste væske-agtige, det lyder da tørt..? Overser jeg noget? 🙂
Hej Anne
Ærgerligt at de blev tørre. Det er der ikke meget værd ved at spise, så!
Ja, jeg brugte kikærter fra dåse, hvor jeg så hældte lagen fra, men de er selvfølgelig stadig en del mere våde nok, ind hvis de ikke er fra dåse. Synes ihvertfald ikke, at de har været tørre, de gange jeg har lavet dem.
Mvh Maria 🙂
De smagte fint bortset af tørheden, så må prøve igen 🙂 Det var vist første gang jeg brugte tørrede kikærter, tror bare jeg bruger på dåse fremover 🙂
De smager simpelt hen skønt ?. Har gemt 1 til frokost i morgen ?
Ved du om man kan lade farsen stå i køleskabet i et døgn?
Det er jeg sikker på, at man kan. Farsen har faktisk rigtig godt af at hvile sig i køleskabet inden den formes til bøffer 🙂
Kh Maria
tak for god opskrift!
Hej Nicholas 🙂
Selv tak!
Mega lækre og nemme at lave. Tak for deling af opskriften!
Hej Jonas
Tusind tak skal du have 🙂
Mvh Maria Vestergaard