Kartoffelsuppe  Madbrød med rodfrugter
Suppe og især denne kartoffelsuppe er det bedste ved efterår og vinter. Noget man kan varme sig på, slubre i sig, og hygge sig omkring, er nemlig det vejret byder ind til. Kartoffelsuppe der er cremet, mild og smagfuld for både børn og voksne, og med godt stykke hjemmebagt brød til også.

Denne kartoffelsuppe med porrer og bacondrys var et hit hos min datter, som spiste rub og stub af den skålfuld suppe hun fik serveret. Ved siden af suppen havde jeg bagt et lækkert madbrød med rodfrugter, som passede genialt til efterårs stemningen – og suppen for den sags skyld også! Jeg har flere opskrifter på denne blog, med brød og madbrød til aftenretter.

Kartoffelsuppe – en grundopskrift

Læs også gerne: Minestronesuppe – italiensk og Vegensk linseret

Kartoffelsuppe er desuden en god grunsuppe for alverdens forskellige slags supper. Man kan for eksempel også bruge jordskokker, gulerødder eller hvad man nu lige har af godt i grøntsagsskuffen i stedet for porrer. Jeg synes nu at denne kombination er helt perfekt, og jeg kan defor på det varmeste anbefale min kartoffelsuppe.

Kartoffelsuppe med porrer
 
Forfatter:
 
Kartoffelsuppe til 4 personer:
Ingredienser
  • 2 løg
  • 15g smør
  • 500g kartofler i tern
  • 2 porrer
  • 5dl grøntsags boullion
  • 5dl madlavningsfløde
  • salt og peber
  • 150g bacon til servering
Fremgangsmåde
  1. Skræl og skær kartofler i tern.
  2. Hak løg og smelt smør i en stor gryde.
  3. Tilsæt løg og kartoffeltern, og vend det godt rundt i smør.
  4. Snit det hvide af porren (gem det grønne), og vend det i gryden med smør.
  5. Tilsæt vand med grøntsags boullion og lad det simrekoge med låg på i ca. 15-20min.
  6. Hæld enten suppen i en blender, eller blend det direkte vha. en stavblender.
  7. Tilsæt fløde og smag suppen til med salt og peber.
  8. Lad suppen simre videre.
  9. Steg bacon, og lad det køle af på en tallerken beklædt med køkkenrulle.
  10. Snit derefter det grønne af porren og steg det på panden.
  11. Bland porrer og bacon, og server det sammen med suppen.