Karrygryde

Karrygryde

Karrygryde er en vidunderlig vegetarisk ret med ægte smag af karry, kokos, grøntsager og krydderier. Retten smager både børn og voksne og så er den nem at tilberede. Alt i alt er det en perfekt ret til aftensmad i hverdagen.

Inspiration til vegetariske gryderetter: Kikærtegryde og Sød kartoffelgryde

Opskrift på karrygryde

Karrygryde

Karrygryde

Print Pin
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 45 minutter
Servings: 4 personer

Ingredients

  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 rødløg
  • 400-600 g sød kartoffel
  • 2 fed hvidløg
  • 1 tsk. karrypasta
  • 230 g kikærter
  • 100 g frisk spinat
  • 400 ml hakkede tomater
  • 400 ml kokosmælk
  • 1 grøntsags boullionterning
  • smages til med salt og peber
  • serveres med ris, quinoa eller havreris

Instructions

  • Hak løg fint og steg løgene i en gryde med olivenolie til de bliver bløde
  • Vask sød kartoffel grundigt, bevar skrællen på, og skær dem i mundrette tern
  • Tilsæt sød kartoffel, kikærter, fint hakket hvidløg og karrypasta til gryden og steg grøntsagerne i nogle minutter
  • Tilsæt spinat til gryden og steg grøntsagerne til spinaten er faldet sammen
  • Tilsæt hakkede tomater og boullion terning og lad det koge op
  • Sæt låg på gryden og lad karrygryden simre i ca. 20min ved middel varme til sød kartoflerne er kogt møre, men stadigvæk har bid
  • Tilsæt kokosmælk og kog det langsomt op
  • Smag karrygryden til med salt og peber

Karrygryde opskrift

Vegetarisk gryde med karry

Denne vegetariske karrygryde er fyldt med smag, dybde og masser af grøntsager. Desuden er den utrolig nem at gå til, og er hurtigt at lave. Det er især kikærterne og sød kartoflen der gør retten så god og mættende som den er. Skrællen på sød kartoflen kan sagtens blive på i denne ret. Dette gør også, at kartoflerne ikke koges ud, men holder en smule tekstur. Det er en god idé at købe økologiske sød kartofler, og ellers skal de lige meget hvad, vaskes rigtig grundigt inden de kommer i retten. Karrypastaen er det, der gør retten til den skønneste karrygryde, og du kan både bruge grøn, gul og rød karrypasta. Juster mængden af karrypasta alt efter hvor stærk du gerne vil have den. Spinaten giver ikke meget smag til retten, men den bidrager med en masse næring. Retten kan serveres med ris, quinoa eller havreris til. Top gerne med friske krydderurter for at give farve og friskhed til retten.

Inspiration til vegetariske gryderetter: Vegetarisk curry og Indisk gryderet

Video på fremgangsmåden

Valg af grøntsager til karrygryden

Grøntsagerne i retten er nøje udvalgte, så du får en mættende og nærende opskrift på karrygryde. Når det så er sagt, så kan du selvfølgelig sagtens bruge andre grøntsager. Tænk dog gerne over, at der både er grove grøntsager og bløde grøntsager. De grove grøntsager er med til at give noget bid og struktur til retten. Her er gulerødder, broccoli og kartofler gode. Andre gode grøntsager til vegetarisk karrygryde er grønne bønner, blomkål, peberfrugt og squash. Prøv dig frem, og hvis du har nogle grøntsager liggende i køleskabet kan de med garanti også bruges. Frugter kan også bruges. Blandt andet æble og ananas smager også dejligt i.

Inspiration til vegetariske gryderetter: Vegansk linsegryde og Afrikansk linsegryde

Indisk inspireret aftensmad

Karrygryden er inspireret af det indiske køkken. I denne opskrift serveres karrygryden med enten ris, havreris eller quinoa. Du kan dog også servere karrygryden med brød. Her kan du bruge fladbrød eller naanbrød. Sidstnævnte bruges især i det indiske køkken. Her bruges naanbrødet som en ske til at spise de lækre retter. Naanbrød og fladbrød kan købes i de fleste supermarkeder, men hvis du gerne vil have et mere autentisk brød, så køb det i en specialforretning eller hos en bazaar. Har du mod på det kan du også bage begge dele selv.

14 kommentarer til “Karrygryde”

  1. Pingback: FEM OPSKRIFTER DER SKAL PRØVES | Wewonder

  2. Pingback: Curry med Sweetpotatoe & Kikærter | Marie Josiasen

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering