Indisk karrygryde  vegansk karrygryde
Karrygryde med ægte smag af karry, kokos, grøntsager og krydderier er noget for både børn og voksne.

Karrygryde med smag fra østen

Vi elsker mad hjemme hos os, og det er absolut i alle sine afskygninger. Jeg elsker at lave mad, men jeg synes også, at det er enormt bekvemt, at spise ud eller tage maden med hjem. For tiden er indisk take away vores absolut favorit, og jeg har længe selv ønsket at begive mig ud i indisk madlavning. Derfor lavede jeg for første gang en indisk karrygryde igår aftes, som faktisk er vegansk! Denne karrygryde er fyldt med smag og dybde, så man ikke engang opdager, at kødet “mangler”. En ny favorit er født, og jeg er sikker på, at i også vil elsker denne opskrift på hjemmelavet karrygryde.

Min lille datter elsker også sådan mad som denne karrygryde. Det gør ikke spor, at maden er krydret og fyldt med ekstra smag, fordi børn skal spise med. Blot sørg for, at vælg en karrypasta der ikke er al for stærk, og sorter evt chilien fra ved servering. Min datter kan sagtens spise en smule chili, måske fordi hun også er blevet vant til det.

Opskrift på karrygryde

Læs også gerne: Vegansk linsegrydeAfrikansk inspireret linsegrydeGrøntsagsfad og Kikærtegryde med kokos

Karrygryde  Karrygryde med yoghurt

Karrygryde med kokos og sødekartofler
 
Forfatter:
 
Ingredienser
  • 400g sødekartofler
  • 1 rødløg
  • olie til stegning
  • 1 dåse hakkede tomater
  • to spsk karrypasta
  • 1 grøntsags bullionterning
  • en dåse kikærter
  • en dåse kokosmælk
  • ca. 5cm ingefær
  • en rød chili
  • 200g frisk spinat
  • ½ citron
  • evt. natural yoghurt
  • salt
Fremgangsmåde
  1. Skyl sødekartoflerne grundigt og skær dem i store stykker.
  2. Steg dem i en gryde med olie, til de får en lysebrun farve.
  3. Snit et rødløg, og hak chili og ingefær fint.
  4. Tilsæt det til gryden sammen med hakkede tomater, bullionterning, karrypasta og kikærter.
  5. Lad retten simre til kartoflerne og kikærterne er blevet bløde. Tjek ved at stikke en gaffel i kartoflerne.
  6. Tilsæt kokosmælk og spinat, og smag til med salt og citron til sidst.
  7. Server for eksempel retten med ris og yoghurt.