Kanelbrød

Kanelbrød opskrift

Kanelbrød er en absolut uimodståelig favorit i mit hjem. Den fantastiske kage består af et lækkert og svampede brød, med en smagfuld remonce og glasur på toppen. Kanelbrød er præcist som de klassiske kanelsnegle, blot med ekstra af alt det gode. Opskriften består af en kort ingrediensliste, og brødet er helt igennem fantastisk.

Inspiration til kager: Cookies og Pandekager

Opskrift på kanelbrød

Kanelbrød opskrift

Kanelbrød

Print Pin
Servings: 2 kanelbrød

Ingredients

Dej:

  • 4 dl sødmælk
  • 50 g gær
  • 40 g sukker
  • 2 æg
  • 75 g blødt smør
  • 1 tsk. salt
  • 850 g hvedemel

Remonce:

  • 200 g brunfarin
  • 200 g blødt smør
  • 4 tsk. stødt kanel

Glasur:

  • 200 g flormelis
  • 1/2 dl vand

Instructions

Dej:

  • Lun mælken til den er fingervarm
  • Opløs gær og sukker i mælken
  • Tilsæt æg, blødt smør og salt og rør godt rundt
  • Tilsæt hvedemel lidt ad gangen og ælt dejen glat og ensartet
  • Saml dejen, placer den i en skål og lad den hæve lunt og tildækket i ca. 1,5 time

Remonce:

  • Bland brunfarin, blødt smør og kanel godt sammen
  • Del dejen i to dele, så der laves to brød
  • Rul først den ene dej ud til en lang firkant
  • Fordel remonce ud på hele overfalden og rul dejen til en lang pølse
  • Skær dejen i store kanelsnegle og stil dem på højkant i en brødform der er smurt med smør forinden
  • Gentag det samme ved det andet kanelbrød
  • Lad kanelbrødene hæve yderligere 30min under et klæde
  • Bag kanelbrødene i en forvarmet ovn ved 180 graders varme, varmluft i ca. 15-20min

Glasur:

  • Lad kanelbrødet køle af
  • Bland flormelis og vand til en tyk og sej glasur der fordeles udover kagen

Kanelbrød med glasur

Hjemmelavet brød med kanel

Hjemmelavet kanelbrød er en absolut klassiker i mine øjne. Kanelbrødet består af tre dele, en lækker luftig dej, en snasket remonce og sød glasuren. Brødet består af en dej på sødmælk, som lunes, hvorefter gær og sukker opløses i mælken. Herefter tilsættes æg, blødt smør og salt, hvor det røres godt rundt. Hvedemelet tilsættes herefter lidt ad gangen og derefter skal dejen æltes til den er glat og ensartet. Dejen skal herefter samles, hvor den placeres i en skål. Dejen skal hæve lunt og tildækket i cirka 1,5 time, for at brødet får en dejlig luftig konsistens. Derefter skal den snaskede lækre remonce, som består af tre simple ingredienser; brunfarin, blødt smør og stødt kanel. Hvorefter remoncen fordeles ud over dejen, hvorefter dejen rulles sammen, skæres til kanelsnegle og samles. Kanelbrødet skal efter have 3o min under et klæde. Til slut bages brødet i en forvarmet ovn ved 180 graders varme, i varmluft i ca. 15-20 min. Kanelbrødet toppes til sidst med glasur, som fordeles ud over kagen.

Inspiration til kage opskrifter: Chokoladekage og Kanelkringle

Svampet brød med kanel

Pull-apart kanelbrød

Kanelbrødet kan samles på forskelligt vis. I denne opskrift har jeg valgt at samle det på en mere traditionel vis, ved at skære dejen ud i store kanelsnegle og stil dem på højkant i en brødform. Dog, kan det lækre kanelbrød også samles som et pull-apart kanelbrød, hvor brødet nemt kan trækkes fra hinanden. Præcist som før ruller man dejen ud til en firkant, hvorefter man skærer dejen i ca. 3-4 store strimler. Herefter placeres strimlerne oven på hinanden, hvorefter de skæres i firkanter. Firkanterne stilles derefter på højkant i brødformen. Brødet skal efter bages, præcist som i opskriften og selvfølgelig pyntes med glasur.

Inspiration til kage opskrifter: Muffins og Brownie

Klassisk kanelbrød

Kanelbrød er en helt fantastisk kage. Kagen giver mig tydelige minder fra min barndom, hvor det blev serveret til eftermiddagskaffen. Kanelbrødet er perfekt til de hyggelige stunder med familietid, og lige vel til gæster. Kanelbrødet er en fantastisk sammenslutning af et luftigt brød, med en snasket og en sød glasur. Glasuren kan i øvrigt undlades, hvis man ikke er til glasur, dog synes jeg nu at det er et fremragende element.

Inspiration til kage opskrifter: Vafler og Pærekage

5 from 1 vote (1 rating without comment)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering