Julegrød med smag af varme krydderier og sødme er netop hvad jeg nu vil dele med jer. En grød opskrift som vi har lavet virkelig meget her på det sidste. Grøden rimer på jul, men man kan selvfølgelig godt spise en julegrød på andre tidspunkter af året. Kanel og lignende krydderier er bare stærkt forbundet med den søde juletid.
Inspiration til opskrifter: Havregrød og Chiagrød
Opskrift på julegrød

Julegrød
Ingredients
Grød
- 1 dl havregryn
- 1 dl vand
- 1,5 dl sødmælk
- 1 tsk. kanel
- 1 tsk. flydende honning
- 1 knivspids salt
- 1/2 tsk nelliker
Topping
- 10 hasselnødder
- 1 tsk. flydende honning
Instructions
Grød
- Kom alle ingredienserne til grøden i en gryde
- Tænd for blusset og kog grøden langsomt op under konstant omrøring i ca. 5min
- Skru ned for varmen, når grøden koger, og lad den nogle minutter til den samler sig
Toppig
- Hak nødder groft og drys nødderne udover grøden sammen med honning
Grød med kanel
Der skal ikke meget til at få både bagværk og grød til at smage og dufte af jul. De særlige krydderier, som gør den store forskel er kanel og nelliker. I den danske madkultur bruges disse krydderier kun, når det er december måned, men i andre lande verden over, er ligepræcis disse varme krydderier en fast del af madlavningen. Udover kanel og nelliker, som man kan tilsætte til sin julegrød, så er der også andre smagsgivere. Kardemomme, stjerneanis og hvid peber er nogle eksempler på varme julekrydderier. Hvis du har disse krydderier i din krydderiskuffe, så vil jeg endelig anbefale dig at tilsætte dem til din julegrød. Det er bare vigtigt, at man kun tilsætter en knivspids krydderi ad gangen. De er alle stærke smagsgivere, så hellere begynd i det små.
Inspiration til opskrifter: Risengrød og Bagt grød
Kold og varm julegrød
Der er flere måder, hvorpå man kan lave morgengrød på. Ikke fordi man kun kan spise grød til morgenmad, men i Danmark spiser vi det ofte på dette tidspunkt af døgnet. Men man kan også servere sin julegrød kold, og faktisk slet ikke tilberede den i en gryde. Måden man gør det på er, at man rører alle ingredienserne godt sammen i et glas, og stiller det på køl natten over i køleskabet. Imens timerne går, så trækker havregryn væsken fra sødmælken til sig. Og tilbage får man en kold og cremet julegrød. Derefter kan man vælge at varme julegrøden op i en gryde. Hvis man gør dette, så skal man huske at tilsætte lidt mere væske til sin grød. Da julegrøden ellers bliver for tyk.
Inspiration til opskrifter: Byggrød og Overnight oast