Denne klassiske jordbærkage med mazarinbund og vaniljecreme vendt i flødeskum er noget af det allerbedste jeg ved, når det omhandler sol, sommer og friske, danske jordbær.
Inspiration til opskrifter: Jordbærtrifli
Jordbærpluk og sommerferiebørn
Sæsonen for nye, danske jordbær synger ganske vist på sidst vers, men jeg havde alligevel i sinde at nå ud og plukke jordbær. Vi har på nuværende tidspunkt huset fyldt af sommerferie børn fra både min og min mands side, og her er jordbærpluk en virkelig hyggelig aktivitet. De fik lov til at plukke jordbær (og fylde maverne med selvsamme), vaske dem og ikke mindst trylle dem om til en lækker jordbærkage med blød mazarinbund. Jeg elsker sådanne aktiviteter, hvor der bliver plukket afgrøder af den ene eller den anden art sammen med børnene, således at de kan se, hvor maden kommer fra. Mine børn synes ihvertfald det er vældig hyggeligt at bage sådan en jordbærkage fra bunden.
Inspiration til opskrifter med jordbær: Balsamico marinerede jordbær og Den bedste salat med jordbær
Hjemmelavet jordbærkage med vaniljecreme
Hvad den helt store forskel på jordbærkage og jordbærtærte er, ved jeg faktisk ikke. Min opskrift på jordbærtærte herinde, er også vældig populær, og de to kager minder i den grad om hinanden. Jeg vil mene, at en jordbærkage er højere end en jordbærtærte, og så indeholder en tærte også kun vaniljecreme. I en jordbærkage derimod er cremen blandet med flødeskum, hvilket gør den en anelse mere snasket og ekstravagant at se på, synes jeg. Begge slags kager med solmodne, danske, jordbær, smager dog vældig godt. Det er der ingen tvivl om.
Opskrift på jordbærkage med mazarinbund
Ingredients
Tærtebund:
- 100 g koldt smør
- 2 spsk. flormelis
- 175 g hvedemel
- 1 æggeblomme
Mazarinfyld:
- 100 g smør
- 80 g marcipan
- 100 g sukker
- 2 æg
- 40 g hvedemel
Vaniljecreme
- 2 æg
- 4 spsk. sukker
- 2 spsk. majsstivelse
- 3 dl mælk
- 1 tsk. vanilje
- 250 ml fløde
Fyld:
- ca. 350g jordbær
- 75 g chokolade
Instructions
Tærtebund:
- Skær smør i små tykker og smuldr det med kagehvedemel
- Tilsæt flormelis og æggeblomme og saml dejen godt sammen
- Placer dejen i en tærteform og tryk den godt op ad kanterne
- Lad dejen køle ned i køleskabet i ca. 60min
- Prik huller i tærtebunden med en gaffel lidt tilfældige steder
- Forbag tærtebunden i ovnen ved 200 graders traditionel ovn i ca. 10min
Mazarinfyld:
- Pisk smør, sukker og marcipan godt sammen med en elpisker.
- Tilsæt æg og mel og pisk det yderligere
- Placer mazarindejen i den allerede forbagte tærtebund og bag den endnu engang i ovnen ved 175 grader traditionel ovn i ca. 20min
- Hak den mørke chokolade fint og fordel den ud over den varme kage og lad det smelte.
- Lad kagen køle helt af i formen placeret på en bagerist
Vaniljecreme:
- Del vaniljestangen i to og skrab kornene ud.
- Put det i en gryde sammen med mælk og lad det koge under grundig omrøring
- Pisk æggeblommer og sukker hvidt og luftigt
- Tilsæt maizena og vend det blot rundt i blandingen
- Hæld den kogende mælk i æggemassen og pisk samtidig
- Hæld til sidst hele blandingen tilbage i gryden og varm det op under meget kraftig omrøring
- Lad den koge højst et par minutter til vaniljecremen har den rette konsistens
- Stil vaniljecremen tildækket i køleskabet og lad den køle helt ned
- Pisk fløden til en let og luftig flødeskum og vend den i vaniljecremen
- Fordel vaniljecremen på tærtebunden
- Skær jordbærerne i kvarte og placer dem ud over hele tærtebunden
2 kommentarer til “Jordbærkage med mazarinbund”
Hej
Dejlig kage som jeg har tænkt mig at prøve. Men hvor stor en form bruger du og hvor i ovnen skal den bages?
MVH Annette
Hej Annette
Jeg bager den i midten af en ovn, og bruger en alm. størrelse tærteform. Jeg mener den ca. er 20-22 cm i diameter 🙂
Kh