Italienske kødboller i tomatsovs er noget nær den bedste pastaret. Den smager umådelig godt, og arter sig fantastisk som både familie måltid og weekend mad ala lady og vagabonden. Denne opskrift på italienske kødboller er helt klassisk med cremet tomatsauce og krydrede kødboller.

Inspiration til italienske opskrifter: Hjemmelavet pizza og Bolognese

Opskrift på italienske kødboller i tomatsauce

Italienske kødboller i tomatsauce

Print Pin
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 45 minutter
Serveringer: 4 personer

Ingredienser

Tomatsauce:

  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk. olivenolie til stegning
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 70 g tomatpure, ca. 1 spsk.
  • 2 tsk. basilikum
  • 2 tsk. oregano
  • 1/2 tsk. cayenne peber
  • 2 dl madlavningsfløde, 18%
  • smages til med salt og peber
  • evt. vand (hvis tomatsaucen er for tyk)

Italienske kødboller:

  • 450 g hakket oksekød
  • 2 æg
  • 2-3 spsk. hvedemel
  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 2 tsk. basilikum
  • 1,5 tsk. salt
  • olivenolie til stegning
  • serveres med spaghetti

Sådan gør du

Tomatsauce:

  • Hak løg og hvidløg og steg det i en gryde med olivenolie
  • Tilsæt hakkede tomater, tomatpure og krydderier
  • Tilsæt madlavningsfløde og lad det langsomt koge op
  • Smag tomatsaucen til med salt og peber

Italienske kødboller:

  • Hak løg og hvidløg fint (brug gerne en minihakker)
  • Bland løg med hakket oksekød, æg, hvedemel og krydderier til en ensartet fars
  • Form de italienske kødboller med en ske og en hul hånd og steg kødbollerne på en varm pande med olivenolie
  • Kog kødbollerne færdigt i tomatsaucen i ca. 15min til de er færdig stegt
  • Server de italienske kødboller i tomatsauce med spaghetti og evt. frisk timian

Italienske kødboller

Er du glad for mine opskrifter? Få 100 af mine bedste opskrifter på aftensmad i min nye kogebog MIT FAMILIEKØKKEN. Så løber du aldrig tør for nemme aftensmadsideer. KØB BOGEN LIGE HER.
Psst. Modtager du (ganske gratis) min ugentlige madplan med indkøbsliste? Madplanen vil spare dig tid på planlægning og indkøb. TILMELD DIG LIGE HER

Hjemmelavet italienske kødboller

Denne klassiske, italienske pastaret er uden tvivl en favorit i de fleste hjem. Kødretten tager en anelse længere tid at lave end almindelig bolognese, og derfor er den helt særlig til weekend mad med et godt glas rødvin til. Opskriften er særligt kendt for filmen “lady og vagabonden”, og derfor er der også noget kærligt og romantisk ved denne italienske ret, som serveres med spaghetti på klassisk vis.

Inspiration til italienske opskrifter: Minestronesuppe og Kyllingekødboller

Kødboller i tomatsauce

Ingredienser til tomatsauce med kødboller

Der er flere måder, hvorpå man kan variere tomatsauce med kødboller. Hvis man ønsker måltidet mere grøntsagsrigt, kan man tilsætte revet squash, selleri og gulerod til tomatsaucen. Grøntsagerne giver både ekstra fylde, mæthed og næringsstoffer og så giver det også en dybde i smagen. Det selvsamme gør sig gældende med kødbollerne. Farsen kan sagtens tilføres revet grøntsager samt langt flere krydderurter og krydderier. Oregano, basilikum, timian og andre krydderier fra middelhavs området, kan smage pastaretten til.

Inspiration til pastaretter: Pasta med laks og Bagt pasta

Kan pastaretten fryses?

Ligesom bolognese kan de italienske kødboller også fryses. Både kødbollerne og tomatsaucen kan lunes op igen i en gryde eller i en mikrobølgeovn.