Kylling i indisk sauce  Indisk kylling
Indisk kylling og generelt indisk mad er fantastisk! Det har en masse smag, fylde og personlighed, som de færreste madkulturer kan hamle op med.

Indisk kylling med kokos sauce

Faktisk er indisk take-away, og især også indisk kylling vores yndlings mad, når vi ikke selv har tiden til, at stå med hovedet i kødgryderne herhjemme. Da jeg faldt over Anna’s indiske kylling, var jeg derfor heller ikke i tvivl om, at det skulle vores aftensmad idag smage af. Hendes blog giver mig generelt en masse god inspiration, når jeg står i køkkenet, så jeg vil klart anbefale, at give den et besøg, hvis i også er et madøre, ligesom jeg.

Indisk mad ligesom denne opskrift på indisk kylling er spækket med lækre krydderier, og denne ret er ingen undtagelse. Måske du ikke er en ultra mad-nørd ligesom jeg (der faktisk samler på krydderier), men så kan man med fordel købe et indisk blandings krydderi f.eks “garam masala”, der stort set indeholder alle de krydderier jeg har brugt.

Derudover kan man selvfølgelig variere i det uanede, så man finder lige netop sin egen yndlings opskrift på indisk kylling i kokossauce.

Opskrift på indisk kylling

Læs også gerne: Opskrift på kartoffelsuppeHjemmelavet biksemadNem pastaret og Opskrift på gryderet

Indisk kylling i kokos-cashew-sauce
 
Forfatter:
 
Ingredienser
Indisk kylling til ca. 4 personer:
  • 500g kylling (inderfillet eller bryst)
  • 2 forårsløg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 dl kokosmel
  • 1 rød chili
  • 5cm frisk ingefær
  • 1tsk kanel
  • 1 tsk spidskommen
  • 1 tsk nelliker
  • 1 tsk kardeomme
  • 50g cashew nødder
  • kylling bullionterning
  • dåse kokosmælk
  • 4 dl vand
  • olie/smør til stegning
  • serveres med ris og pyntes med frisk chili, forårsløg, cashewnødder eller hvad man nu synes!
Fremgangsmåde
  1. Snit forårsløg og hvidløg og steg det i en gryde med olie ved middelvarme.
  2. Snit chili og ingefær og tilsæt det til gryden sammen med alle krydderierne, kokosmel og cashewnødder.
  3. Lad det stege et par minutter, og tilsæt da vand og bullionterning, og lad det koge op.
  4. Lad det simrekoge i yderligere 10min.
  5. Imens skæres kylling i små stykker, og steges på en pande med olie og lidt salt.
  6. Saucen blendes nu enten i en blender, eller direkte i gryde med en stavblender.
  7. Tilsæt kokosmælk til gryden og smag til med salt.
  8. Lad saucen langsomt blive varmet op. Hvis saucen bullerkoger, så skiller den!
  9. Tilsæt den stegte kylling til kokos-caswhew saucen, og server retten med ris. Velbekomme!