Hvid chokolademousse med bær  Hvid chokolademousse
Hvid chokolademousse er en festlig dessert, som jeg elsker at servere ved særlig lejligheder for min familie og mine indbudte gæster. Ikke fordi moussen ikke kan spises og serveres på en hel almindelig weekend aften, men der er bare noget ekstra særligt og specielt over chokolademousse, og særligt denne hvide chokolademousse.

Hvid chokolademousse nytårsaften

Hvor jeg kommer fra, har vi altid spist chokolademousse nytårsaften, og alle har elsket den egentlig ret simple dessert, men som bare altid smager fantastisk. Det har dog altid været en almindelig mousse med chokolade og evt en smule espresso kaffe i, men nogle gange synes jeg, at det er rart at veksle lidt imellem traditionerne. For eksempel ved at servere en hvid chokolademousse som denne.

I år til nytårsaften har vi inviteret et kært vennepar over lige i sidste øjeblik, og planen er, at jeg skal lave denne hvide chokolademousse med balsamico marinerede jordbær. Egentlig lavede jeg denne opskrift på hvid chokolademousse, som en sommerdessert engang tilbage i juli måned for bahne. Jeg blogger nemlig et par gange om måneden på bahnes blog, som virkelig er et anbefalelsesværdigt kig værd. De fine små serveringsglas kan på samme måde købes i Bahne for ingen penge. Dette er ikke en reklame, blot en anbefaling. Jeg ville elske, at i også kiggede med på deres platform, og blev inspireret ikke bare af mad, men også mode, interiør og familieliv.

Opskrift på hvid chokolademousse

Læs også gerne: Nytårs brownieSkøn æbletærteButterdejs snacks og Cupcakes med oreos

Hvid chokolademousse med friske bær
 
Forfatter:
 
Ingredienser
Hvid chokolademousse til ca. 4 personer:
Marinerede jordbær:
  • 200g friske bær (for eksempel jordbær)
  • 1 spsk mørk balsamicoeddike
  • 2 spsk sukker
  • 10 mynteblade
Hvid chokolademousse:
  • 150g hvid chokolade
  • 3 spsk sukker
  • 3 æggehvider
  • 2 dl fløde
Pynt
  • Hakkede mandler, hvid chokolade, frisk mynte
Fremgangsmåde
Marinerede jordbær:
  1. Vask jordbær grundigt og skær stilken af.
  2. Skær bær i 8 dele hvis de er store, og vend dem i sukker, balsamicoeddike og frisk hakket mynte.
  3. Lad jordbær trække i køleskabet, imens chokolademoussen tilberedes.
Hvid chokolademousse:
  1. Hak hvid chokolade i stykker og smelt det over et vandbad
  2. Pisk sukker og æg i en stor skål til det bliver stift.
  3. Pisk flødeskum af fløde i en anden skål og vend det forsigtigt i den hvide æggemasse sammen med den hvide chokolade
  4. Placer moussen i flotte dessertglas, og lad den stå i køleskabet i mindst 30min
  5. Pynt med balsamico marinerede jordbær og hakkede mandler inden servering