Samosa med oksekød

Samosa

Opskriften på samosa indeholder reklame for havreris fra Fazer

Havreris i samosa

Hjemmelavede samosa er en skøn afrikansk spise, som jeg nedenfor har delt en virkelig udførlig guide til. Det er nemlig sådan nogle retter, som jeg ville ønske at flere danskere kendte til. Teknikken til at samle samosaerne er meget traditionel, men fyldet har fået en twist. Udover grøntsager, oksekød og krydderier, indeholder fyldet nemlig også havreris fra Fazer.

Inspiration til hverdagsmad, der f.eks. kan spises med havreris: Klassisk, dansk mørbradgryde

Hjemmelavet samosa

Samosa med havreris fra Fazer

Jeg har længe glædet mig til at fortælle, om min helt nye samarbejdspartner Fazer. Der er nemlig så mange gode ting at sige om produktet, udover at det smager virkelig godt. Først og fremmest bliver havren produceret i norden, og skal derfor ikke transporteres fra Asien til Danmark, som f.eks. jasminris skal. Derudover er havrerisene rig på fibre, protein og fede fedtsyrer. Alt sammen noget, som gør noget rigtig godt for vores krop, fordøjelse og mætheds følelse.

Havrerisene skal blot koge i 13min, og kan dernæst spises til almindelige hverdagsretter som boller i karry, ristaffel mm. De kan selvfølgelig også blandes med mere eksotiske krydderier, grøntsager og kød, og blive brugt som fyld i hjemmelavede samosa.

Samosa opskrift

Opskrift på hjemmelavet samosa

Samosa

Samosa

Print Pin
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 1 time
Servings: 16 Samosaer

Ingredients

Fyld:

  • 1,5 dl havreris
  • 2 spsk. olivenolie
  • 2 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 tsk. spidskommen
  • 1 tsk. stødt koriander
  • 1 tsk. gurkemeje
  • 400 g hakket oksekød
  • 2 røde peberfrugter
  • 2 forårsløg
  • 1 bundt persille
  • Smages til med salt

Samosa:

  • 1 spsk. hvedemel
  • 1/2 dl vand
  • 1 pakke filodej eller "samosa dej"
  • 1 L solsikkeolie til friturestegning

Instructions

Fyld:

  • Kog havreris fra Fazer som anført på pakken
  • Hak løg og hvidløg fint og steg det i en gryde med olie til løgene bliver bløde
  • Tilsæt hakket oksekød og krydderier og svits kødet til det er gennemstegt
  • Hak de øvrige grøntsager og persille fint og tilsæt dem til gryden
  • Svits grøntsagerne i et par minutter til de bliver bløde

Samosa:

  • Se evt. fremgangsmåden i billeder nedenfor hvor folde teknikken udspecificeres
  • Bland hvedemel med vand, som skal bruges til at samle samosaerne med
  • Placer to lag filodej oven på hinanden og skær dem over fra den ene side til den anden, så det dannes to trekanter.
  • Tag den ene trekant og fold den ene spids ind til midten.Pensl med melblanding på siderne.
  • Fold den anden side af trekanten mod midten og put den løseflap ned i lommen
  • Fyld nu fyldet i lommen, smør kanterne igen og luk trekanten
  • Varm olien godt op i en stor gryde og frituresteg samosaerne i ca. 10min til de er sprøde og let gyldne på overfladen

Fazer havreris

Hvordan folder man en samosa?

Samosa foldning1

Samosa foldning2

Samosa foldning3

Samosa foldning4

Samosa foldning5

Samosa foldning6

Samosa foldning7

Samosa foldning8

Samosa foldning9

Samosa foldning10

Afrikanske samosa med oksekød

Samosa er en afrikansk specialitet, men som også spises i andre lande udover det afrikanske kontinent. B.la i Indien hvor samoserne også smager, af netop den madkultur. Min mand er fra Burundi i Afrika, og vi har derfor spist os igennem virkelig mange afrikanske samosaer. De er oftest lavet på noget fyld bestående af oksekød, grøntsager og en masse krydderier. Hakket oksekød eller hakket kyllingekød er generelt godt at bruge til hjemmelavet samosa. Man kan dog også sagtens lave en vegetarisk version. Grøntsager som løg, peberfrugt, aubergine, squash, persille, hvidløg mm. har vi forsøgt os med, og aldrig har det smagt dårligt.

Inspiration til andre opskrifter med havreris: Nakkekoteletter i fad

Maria Vestergaard

3 kommentarer til “Samosa med oksekød”

  1. De ser lækre ud og er nu kommer på næste uges madplan
    Kan man bruge persille på frost i stedet for frisk? Er så dårlig til at have levende krydderurteplanter

    1. Hej Jeanette, det lyder dejligt at du vil have dem på næste uges madplan 🙂 Jeg har ikke selv prøvet persille på frost, så det ved jeg desværre ikke. Men jeg synes du skal give det et forsøg. Jeg ville dog være opmærksom på om den frosne persille afgiver meget væske.
      Kh Maria

4.50 from 8 votes (8 ratings without comment)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering