image-85 image-86

Små brød horn med fyld af kødsovs er en ny frokostfavorit til madpakken. De er oplagte at lave, hvis man har en rest bolognese tilbage, og så kan de nemt fryses ned, og tages op enkeltvis, når de skal med i madpakken. Hornene kan i virkeligheden fyldes med alverdens lækkerier, og det er samtidig nemt, at skjule en masse grøntsager i kødsovsen, og dermed få børnene fyldt godt op på grønt kontoen. Jeg river for eksempel ofte et par gulerødder i sovsen, men også aubergine, squash, majs og flere tomater, kan nemt spæde bolognesen op.

Jeg laver ofte en stor portion, og fylder fryseren så der er til mange dage. Min mand er nærmest blevet afhængig af de små horn med bolognese, og tager ofte 2-3 brød horn med på arbejde. Hvis man har små børn, og aftensmaden skal være nem til dem, så kan man også med fordel varme sådan et brød fra fryseren, imens de voksne spiser aftensmad, der kræver en smule bedre tykkefærdigheder.

Dejene til hornene er i virkeligheden den samme opskrift, som jeg bruger til at lave hjemmelavede pizza med. Jeg fandt også på ideen en dag, da jeg stod og havde lavet pizzadej til en hel hær. Tilfældigvis havde jeg en rest bolognese i køleskabet, så jeg lavede hurtigt nogle små brød horn af den ekstra dej, og fyldte dem med kødsovsen

Ingredienser til ca. 24 horn
– 700g mel
– 50g gær
– 4 spsk olivenolie
– 4 dl. Vand
– 1 tsk salt
– æg til pensling

– 500g hakket oksekød
– 1 løg
– 2 fed hvidløg
– olivenolie til stegning
– 1 dåse hakkede tomater

– en fintrevet gulerod
– 70g tomatpure
– 2 tsk oregano
– 2 tsk basilikum
– 1 tsk timian
– salt og peber

1) Opløs gær i vand og tilsæt salt og olivenolie. Rør mel i lidt ad gangen, og ælt dejen godt igennem til den er glat og ensformig. Lad dejen hæve lunt og tildækket i ca. 60min. Imens laves bolognesen.

2) Hak løg og hvidløg fint og steg det i en gryde med olie. Tilsæt hakket oksekød og lad det brune. Tilsæt hakkede tomater, gulerod og tomatpure og smag bolognesen til med krydderier, salt og peber. Lad bolognesen koge godt ind, så den bliver forholdsvis tyk.

3) Del dejen i fire. Rul dejen ud i en cirkel evt med ekstra mel til kagerullen og køkkenbordet. Skær med en kniv cirklen over på halv, derefter på tværs og til sidst på skrå, begge veje, så der fremkommer 8 trekanter. Placer en skefuld bolognese i den brede ende af trekanten. Fold en enkel gang dejen over bolognesen, og fold siderne af dejen ind, så det lukkes tæt omkring fyldet. Rul nu dejen til et horn. Placer hornene på en bageplade beklædt med bagepapir. Pensl dem med sammenpisket æg, og bag dem midt i ovnen i ca 15min ved 200graders varmluft, eller til brød hornene bliver let gylden brune.

Tip: Lav evt en dobbelt portion bolognese, og spist spagehtti med bolognese til aftensmad, den dag du samtidig laver brød hornene med bolognese.