Hjemmelavet crunch  CrunchHjemmelavet koldskåls crunch på sådan en kold smagfuld koldskål er virkelig fantastisk. Især når det er sommer, og man kan servere søde, røde jordbær til crunchen.

Hjemmelavet crunch

Hvor jeg befinder mig i Danmark på nuværende tidspunkt, skinner solen fra en (næsten) skyfri himmel. Jeg var derfor ikke i tvivl om, at det måtte være på tide, at dele denne skønne koldskåls crunch med jer, som jeg oprindelig lavede for finax, dengang i juni måned, hvor sommeren sang på et langt bedre vers, end her i juli måned.

Jeg elsker, ligesom de fleste andre danskere, sommerdesserten koldskål, og især hvis den en toppet med hjemmelavet crunch og nye danske jordbær. Egentlig er det kun fantasien, der sætter grænser for, hvordan ens hjemmelavet koldskåls crunch skal smage, og man kan således eksperimentere i dét uendelig, indtil man finder sin absolutte favorit. Det har jeg gjordt, og nedenfor er mit bud, på en rigtig lækker og knasende crunch til den kolde og friske koldskål!

Opskrift på hjemmelavet koldskåls crunch

Læs også gerne: Hjemmelavet granolaOpskrift på sunde morgenbollerGrød med chiafrø og Bløde gulerodsboller

Denne hjemmelavet crunch er med en masse sunde kerner og havregryn, og kun tilført en smule sirup som sødningsmiddel. Crunchen er derfor både smagefuld, men også rigtig sund.

Hjemmelavet koldskåls crunch
 
Forfatter:
 
Ingredienser
  • 50g grov valset havregryn
  • 20g solsikkekerner
  • 20g mandler
  • knivspids salt
  • 2 spsk. lys sirup
  • 20g smør til stegning
  • Tip: Brug kokosolie i stedet for smør!
Fremgangsmåde
  1. Hak mandler groft og bland det i en skål med havregryn, solsikkekerner, sirup og salt.
  2. Steg det på en varm pande med smør ved høj temperatur. Kernerne skal ristet, og tage farve uden at blive brændte.
  3. Fordel crunchen på en rist beklædt med bagepapir, og lad det køle ned.
  4. Server koldskål sammen med koldskåls crunch og friske danske jordbær.