Hjemmelavet granola  Hjemmelavet granola med kanel og dadler
Hjemmelavet granola eller bare generel god morgenmad, er nu engang den bedste måde, at begynde dagen på. Sådan et tæt sluttet syltetøjsglas med hjemmelavet granola kan ovenikøbet holde sig utrolig længe, så hvis man laver en stor portion, så er man dækket ind de første mange dage. Hjemmelavet granola er samtidig også utrolig nemt at lave, og man kan i princippet blande lige hvad ens køkkenskuffe rummer af frø, kerner og nødder. Nedenstående opskrift er derfor blot en sikkerhedsline, som du kan blive inspireret af eller følge til punkt og prikke. Valget er dit.

Denne hjemmelavet granola er lavet med både kanel og dadler, som passer perfekt til den kolde årstid både i efterår og vinter. Dadleren giver en naturlig sødme til granolaen, og det gør at man sagtens kan spise den på natural yoghurt, A38, skyr eller hvad man nu foretrækker, uden at drysse med sukker også.

Hjemmelavet granola

Læs også gerne: Chokolade granolaBagt grød med bærKnækbrød med kernerBrownie opskrift og Gløgg opskrift

Jeg vælger altid at lave den på panden. Det synes jeg er klart nemmest, tager kortest tid, og så har jeg mere kontrol over processen. Man kan dog også sagtens lave det i ovnen, hvis man hellere vil det. Jeg steger desuden mine frø, kerner og nødder i neutral kokosolie, men man kan også bare bruge f.eks smør.

Granola med kanel og dadler
 
Forfatter:
 
Ingredienser
  • 100g havregryn
  • 50g hasselnødder
  • 50g solsikkefrø
  • 50g græskarkerner
  • 50g sesamfrø
  • 2 tsk kanel
  • nip salt
  • 15-20 dadler
  • 1 spsk honning
  • 1 spsk olie/smør
Fremgangsmåde
  1. Hak hasselnødder groft og bland nødderne sammen med de øvrige frø, kerner, salt og kanel.
  2. Fjern stenene fra dadlerne, og skær dem i små stykker.
  3. På en stor pande smeltes olie og honning hvori dadlerne vendes et par minutter på panden.
  4. Tilsæt nu de resterende ingredienser og vend granolaen hyppigt imens det steges ved høj temperatur.
  5. Hjemmelavet granola skal være en smule sprød, og let gylden, men skal ikke brændes på.
  6. Når granolaen er færdigstegt, placeres det på et stykke bagepapir, hvor det fordeles ud for at undgå klumper, og for at det bliver kølet ned.
  7. Når granolaen er blevet afkølet hældes det i en lukket beholder, hvorefter det opbevares i f.eks et køkkenskab.
  8. Spis din hjemmelavet granola på f.eks yoghurt, skyr eller A38.