Havregrødspandekager er en dejlig morgenmadsspise og serveret med skøn topping, er de virkelig et luksus morgenmåltid. De er utrolig hurtige at lave. Dette er især hvis du allerede har en rest havregrød i forvejen. Faktisk er disse havregrødspandekager ideelle at lave, hvis du har en rest havregrød, du ikke ved hvad du skal bruge til. Udover at smage rigtig godt, så er også godt for at undgå madspild.
Inspiration til pandekage opskrifter: Pandekager og Amerikanske pandekager
Opskrift på havregrødspandekager

Havregrødspandekager
Ingredients
Pandekager:
- 400 g havregrød
- 2 æg
- 1 dl mælk
- 1 dl hvedemel
- 1 tsk. sukker
- smør til stegning
Topping:
- Granatæblekerner, eller anden frugt og bær
- hakkede nødder
- sirup, flormelis mm.
Instructions
Pandekager:
- Pisk alle ingredienserne godt sammen
- Fordel dej til fire små pandekager på en stegepande med smeltet smør
- Bag pandekagerne på hver side til de er gennembagte og let gyldne på overfladen
- Tilsæt nyt smør til hver omgang, og bag pandekager til der ikke længere er mere dej
Topping:
- Server havregrødspandekagerne med den ønskede topping
Pandekager af havregrød
Havregrødspandekager består, som navnet afslører, af havregrød. Så inden du går igang skal du have en havregrød. Det er perfekt hvis du har en rest havregrød fra dagen før, men ellers er det utrolig hurtigt at lave. Du skal blot bruge havregryn, vand eller mælk og lidt salt. For at havregrøden kan forvandles til pandekager skal der blandes æg, hvedemel, mælk og sukker i. Mængden af mælk er med til at bestemme konsistensen og tykkelsen af pandekagerne. Ønsker du tyndere pandekager kan du tilføje lidt ekstra mælk. Vær dog forsigtig med ikke at gøre dejen for tynd, så pandekagerne ikke kan hænge sammen. Herefter skal pandekagerne steges på en varm pande. Du kan enten stege dem i smør, som i denne opskrift, men du kan også stege dem i smagsneutral olie. Spis pandekagerne straks imens de stadig er lune.
Inspiration til pandekage opskrifter: Bananpandekager og Chiapandekager
Topping til havregrødspandekager
Topping til havregrødspandekager – ja i virkeligheden til alle pandekager – er det der sætter prikken over i’et. Her serveres de med granatæblekerner, et drys flormelis og hakkede mandler. Toppingen kan dog varieres næsten ud i det uendelige:
- Friske frugter og bær som banan, æble, hindbær eller blåbær
- Flormelis, sukker, flyende honning eller sirup
- Nøddesmør som peanutbutter, mandelsmør, tahin eller nutella
- Hakkede nødder som mandler eller hasselnødder
- Mælkeprodukter som yogurt, græsk yogurt eller skyr neutral eller med smag
Inspiration til pandekage opskrifter: Sunde pandekager og Græskarpandekager
Tilberedning af pandekager
Tilberedningen af pandekagerne er egentlig ganske enkel, men der er dog et par små tips, der er gode at vide. Panden skal varmes rigtig godt op inden dejen kommer på, så pandekagerne begynder at tilberede så snart de rammer panden. Varm gerne panden op uden fedtstof, især hvis du steger i smør. Smørret må nemlig ikke nå at blive brunet inden dejen kommer på. Husk at tilføje nyt fedtstof til hver omgang, så pandekagerne ikke sidder fast på panden. Der findes pander, der er lavet specielt til pandekager. Panderne har en lav kant, som gør det nemmere at komme til pandekagen og at vende dem. Det er selvfølgelig ikke en nødvendighed, men sjov for én der elsker køkkenudstyr.
Inspiration til pandekage opskrifter: Julepandekager og Granolapandekager