Gullash  Gullash med kartoffelmos
Jeg elsker gullash. Om det så er sommer eller vinter, varmt eller koldt uden for, så nyder jeg denne simre ret, med det møre kød og den smagfulde sovs under det bløde kartoffelmos. Så da min mand kom hjem med noget godt kød til denne ret, så tog hele familien forklæder på, og begyndte at kokkerere. Udover de sædvanlige gulerødder i retten, så snittede vi også champignoner meget fint, og stegte det sammen med løgene til sovsen. Det gav både en god ekstra mængde grøntsager, men også en dejlig smag til den gode sovs. I virkeligheden er gullash en utrolig nem hverdags ret, man skal bare huske at begynde madlavningen i god tid, så retten kan stå og simre i mindst et par timer. Dermed bliver kødet mørt som smør! Selve tilberedningen er nemlig uhyre nem, så hemmeligheden er blot, at give det tid på komfuret.

Gullash set fra oven med kartoffelmos  Gullash med purløg og kartoffelmos

Gullash – den bedste simreret

Læs også gerne: mørbradgryde med bacon og kyllingelasagne med spinat

Generelt så ville jeg ønske at vi i Danmark og i vores madkultur var bedre til, at lade kødet få lov til at blive tilberedt. Hvad er der blevet af møre grydestege, og retter i römertorf, og hvordan kan det ikke være in længere, når det smager så fantastisk som det gør? Her på bloggen vil der derfor blive delt tonsvis af gamle simre retter, som passer perfekt ind i en travl hverdag, hvor de blot skal stå på komfuret eller i ovnen og gøre sig færdige.

Gullash med kartoffelmos og purløg
 
Forfatter:
 
Ingredienser
  • Ingredienser
  • - ca 500g gullash/skært kød
  • - smør til stegning
  • - 1 løg
  • - et fed hvidløg
  • - 3 gulerødder
  • - 300g champignoner
  • - en dåse tomatpure
  • - 1 bullionterning
  • - 600ml kogt vand
  • - 1 spsk paprika
  • - salt og peber
  • - maizena til jævning
  • - evt purløg til pynt
  • - server din gullash med kartoffelmos.
Fremgangsmåde
  1. Hak løg og hvidløg fint og svits det i en stor gryde sammen med kødet.
  2. Skyl champigoner og snit dem fint (eller efter eget ønske), og skræl gulerødderne der skæres i små skiver.
  3. Svits grøntsagerne sammen med kødet i gryden og tilsæt paprika.
  4. Tilsæt tomatpure, kogt vand, bullion og smag til med salt og peber.
  5. Lad retten simre i mindst to timer, og jævn din gullash med maizena inden servering.
  6. Server med kartoffelmos