Gulerodskage  Gulerodskage med frosting
Gulerodskage er uden tvivl en klassiker i mit kagehjerte. Et hjerte der banker ekstra meget for snaskede og krydrede kager, her i slutningen af min graviditet.

Gulerodskage med creemcheese frosting

Generelt så elsker jeg, at bage krydrede kager med enten squash eller gulerod. I virkeligheden er det jo en simpel krydderikage hvor man så med den ene eller den anden grøntsag, kan gøre desserten til enten en gulerods- eller hjemmelavet squashkage. Alt efter hvem jeg så skal servere gulerodskagen for, så tilføjer jeg rosiner, nødder eller chokolade til dejen. Min datter elsker rosiner for tiden, og har stadig lidt svært ved, at tykke de hakkede nødder, så derfor pyntede jeg blot gulerodskagen med nødder, og tilsatte det altså ikke til dejen for hendes skyld.

Jeg må dog klart indrømme, at jeg synes en gulerodskage smager allerbedst med hakkede nødder i selve dejen, og det samme synes min kære mand, der var en smule utilfreds med, at der denne gang var rosiner i hans kage.

Gulerodskage med vaniljefrosting  Opskrift gulerodskage

Opskrift på gulerodskage

Hvad jeg elsker ved sådanne kager som gulerodskage er, at det virkelig er afsindig nemt og ikke mindst hurtigt at bage. Alt bliver rørt sammen i en skål, og det der tager længst tid ved en gulerodskage er, at rive de 300g gulerødder der skal tilføres til dejen. Hvis man har børn er det oplagt at sætte sine krudtugler til dette job. Det gjorde jeg ihvertfald, og spiloppen elskede at rive grøntsagerne på rivejernet, samt spise stumperne af revet gulerod, som røg ved siden af kageskålen. Måske i også kan ane, at det var hende der pyntede den svampede gulerodskage med både frosting, hakkede nødder og gulerodstoppe. Så stor og dygtig er hun pludselig blevet.

Mine bedste kager: Hjemmelavet chokolade brownie, Sundere kage med dadler, De bedste blåbær muffins og Snaskede kanelsnegle kage 

Gulerodskage med frosting
 
Forfatter:
 
Ingredienser
Gulerodskage:
  • 3 æg
  • 400g brunfarin
  • 1 dl neutral olie
  • 200g hvedemel
  • 2 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 2 tsk. stødt nelliker
  • 2 tsk. kanel
  • ½ tsk salt
  • 300g groft revet gulerod
  • evt. 100g rosiner eller nødder
Vanilje frosting:
  • 200g natural flødeost
  • 1 tsk. vaniljesukker (eller kornene fra en vaniljestang)
  • 50g flormelis
  • saften fra ¼ citron
  • Pyntes med groft hakkede nødder og gulerodstoppe
Fremgangsmåde
  1. Pisk æg og brunfarin sammen i et par minutter og tilsæt dernæst olie
  2. Bland alle de tørre ingredienser sammen i en skål, så krydderierne bliver godt fordelt. Tilsæt de tørre ingredienser til æggemassen
  3. Riv guleødderne groft på et rivejern og tilsæt det evt. til dejen sammen med hakkede nødder eller rosiner
  4. Hæld kagedejen i en springform beklædt med bagepapir
  5. Stil gulerodskagen i en kold ovn, og bag den i ca. 60-70min ved 175graders varmluft eller til kagen er gennembagt.
  6. Imens gulerodskagen bages laves vaniljefrosting: Bland alle ingredienserne sammen og stil frostingen på køl i køleskabet til kagen er bagt færdigt og afkølet
  7. Smør et lag vaniljefrosting på den afkølede gulerodskage og pynt evt med hakkede nødder og gulerodstoppe