Gulerodsboller  Brunch og hjemmebag
Gulerodsboller, pandekager, yoghurt med bær, bacon og æg, samt alt muligt andet, var det jeg havde disket op med den dag min kære mand havde afleveret sin bachelor opgave forleden dag. Det skulle virkelig fejres, og det blev den morgen så sandelig også. Og aften. Og ugen efter!

Gulerodsboller til enhver lejlighed

Disse gulerodsboller er vores absolut yndlings boller herhjemme i det lille hjem. De er nemlig så enormt bløde og luftige, og smager aller bedst blot med smør, hjemmelavet nutella eller hjemmelavet lemoncurd på. Desuden har gulerodsbollerne den flotteste gyldne farve, og gør sig bare så fint, på et morgendækket bord en weekend eller ved en særlig lejlighed. Gulerodbollerne kan dog også sagtens gå i madpakken, som en eftermiddagsbolle med en skive ost eller kødpålæg imellem. Skønne er de her gulerodsboller nemlig!

Gulerodsbollerne er også god til de helt små, fordi de er så bløde. Jeg har derfor af mange omgange bagt disse boller til min datter, da hun var en helt lille baby. Nogle gange tilsatte jeg lidt fuldkornsmel, og andre gange lavede jeg dem blot som beskrevet nedenfor. Jeg håber i også kan lide gulerodsbollerne!

Opskrift på gulerodsboller

Læs også gerneOpskrift på sunde spinatbollerHjemmebagt grydebrød og Grovboller med yoghurt 

Gulerodsboller - opskrift på bløde boller
 
Forfatter:
 
Ingredienser
Ingredienser til ca. 12 store gulerodsboller:
  • 50g gær
  • 5dl lunken vand
  • ½ tsk salt
  • 1 spsk honning
  • 900g hvedemel
  • 50g blødt smør
  • 1 æg (til dejen)
  • 3 mellemstore gulerødder
  • æg til pensling
Fremgangsmåde
  1. Skræl gulerødder og riv dem på et rivejern.
  2. Opløs gær i vand og tilsæt salt og honning.
  3. Tilsæt hvedemel og ælt dejen godt igennem.
  4. Tilsæt smør og ælt dejen smidig og glat i 5-10min.
  5. Tilsæt revet gulerødder, og æg, og lad dejen hæve i ca. 60min.
  6. Form gulerodsbollerne med to skeer, placer dem på en bageplade med bagepapir, og pensl dem med sammenpisket æg.
  7. Bag dine gulerodsbolleri ovnen ved 200graders varme i 15-20min.
  8. Spis gulerodsbollerne med smør, marmelade, ost eller blot som de er.