grydebrød med øl  grydebrød
Grydebrød med øl eller blot hjemmebagt brød med øl er noget af det allerbedste slags brød jeg kender. Det er sådan helt fantastisk nemt at bage, kræver ingen æltning og stor oprydning og rengøring af køkkenet bagefter, og så smager det bare hamrende godt. Tilmed kræver det ingen komplicerede ingredienser, og hvis man ikke kan lide øl, så kan man blot lave sit hjemmebagt grydebrød uden. Grydebrød med øl, eller helt almindeligt brød med øl, smager nu virkelig godt, så det vil jeg klart anbefale at prøve.

Dette grydebrød med øl er lavet med durummel og hvedemel, men man kan som sagt også sagtens erstatte henholdsvis øl med vand, og durum mel med f.eks. fuldkornsmel, hvis man vil have et grovere og mere fuldkornsrigt brød.

Grydebrød med øl

Læs også gerne: Hjemmelavet knækbrødhjemmebagte burgerboller og Hjemmebagte spinatboller

Når man bager grydebrødet med øl, så er den største udfordring, at brødet skal have tid til at hæve længe. Det gør samtidig også, at man ikke behøver at fremskynde processen, og bruge en masse tid og kræfter på at ælte. Start derfor gerne dagen før, med at lave dejen til dit grydebrød, så det kan stå og hæve natten over for eksempel. På den måde får du også det allerbedste grydebrød med øl, med en rigtig god krumme.

Opskriften på grydebrødet med øl er oprindeligt lavet for Bahne. Den fine og smarte gryde, som brødet er bagt i, kan derfor også findes i Bahnes butikker.

Grydebrød - hjemmebagt brød med øl
 
Forfatter:
 
Ingredienser
  • 7dl hvedemel
  • 3 dl durum mel
  • 4 dl vand
  • 1 dl øl
  • 10g gær
  • 1 spsk. Honning
  • 2 tsk. salt
  • en ovnfast gryde med låg til at bage brødet i
  • Hæves i minimum 12timer
  • Bages ca. 30-40min i en 250graders varm ovn
Fremgangsmåde
  1. Opløs gær i vand og tilsæt øl, honning og salt.
  2. Rør godt rundt og bland hvedemel og durum mel i blandningen.
  3. Rør rundt til dejen er ensartet. Dejen er meget klistret!
  4. Lad brødet hæve varmt og tildækket i minimum 12timer.
  5. Tag dejen ud af skålen og vend det et par gange i hænderne, hvorefter det hæves yderligere i 1-2 timer.
  6. Placer gryden i ovnen på 250 graders varme.
  7. Når ovnen og gryden er varm, hældes dejen i gryden, og der sættes låg på.
  8. Bag brødet i ca. 30-40min, eller ind til brødets overflade bliver flot gyldenbrun.