Grøntsagstærte  Tærte med grøntsager
Grøntsagstærte med grønne grøntsager som spinat, squash og porrer er en fantastisk smagssammensætning og samtidig virkelig nem aftensmad.

Grøntsagstærte med grønne grøntsager

Jeg synes det er hamrende flot, at lege med farverne i både salater men også i tærter. Fuldstændig ligesom i denne grøntsagstærte, hvor jeg udelukkende har brugt grønne grøntsager. Squash, porrer og spinat er nemlig de ingredienser der både giver smag, næring og en flot grøn farve til tærten.

Som jeg mange gange før har skrevet herinde, så er madtærter perfekte til, at få brugt op i ens grøntsagsskuffe. Hvis netop din grøntsagsskuffe derfor ikke indeholder disse smukke grønne farver, men i stedet rødløg, gulerødder, ærter eller hvad du nu har, så er det mindst lige så godt. En grøntsagstærte bliver derfor ikke bare et sundt og nærende måltid, men også en måde at undgå en masse madspild på. Netop dette er noget jeg virkelig godt kan lide!

Inspiration til tærter: Den bedste kyllingetærte, Tomattærte med havreklid og Laksetærte med spinat

Grøntsags tærte  Madtærte

Opskrift på grøntsagstærte

Når jeg laver en grøntsagstærte eller alle andre slags tærter for den sags skyld, så veksler jeg mellem to opskrifter på tærtebunden. Den ene opskrift på tærtedejen er grov og langt mere fiberrig, hvorimod den anden er lys og blød i dejen. Begge variationer er utrolig gode, men den første er selvfølgelig en del sundere end den sidste. Jeg må dog ærligt indrømme, at jeg foretrækker en lys tærtebund, ligesom jeg også har brugt denne gang. Derudover er selve tærtefyldet jo utrolig fedtfattigt og ikke mindst mættende, da jeg bruger hytteost og æg som vigtigste komponenter.

Grøntsagstærte med hytteost
 
Forfatter:
 
Ingredienser
Ingredienser til en grøntsagstærte:
Tærtefyld:
  • 250g hytteost
  • 4 æg
  • 2 spsk. fuldkornsmel
  • 1,5-2 tsk. salt
  • olie til stegning
  • 1 squash
  • 100g frisk spinat
  • 3 porrer
Tærtebund:
Fremgangsmåde
  1. Halver squashen og skær den sammen med porrer i skiver
  2. Steg grøntsagerne på panden sammen med olie til det er lidt lysebrunt
  3. Tilsæt spinat lidt ad gangen og lad det koge ind.
  4. Pisk hytteost, æg, mel og salt sammen i en skål.
  5. Vend de stegte grøntsager i æggemassen og fordel tærtefyldet på tærtebunden
  6. Bag grøntsagstærten i ovnen på 200graders varme i ca. 30min