Grøn salat  Grønsalat
En smuk grøn salat med bønnespirer og andre lækre grøntsager, kan serveres til stort set al slags mad!

Grøntsager skal kæles om, på fuldstændig samme måde, som der bliver kælet om kødet på. En salat med dressing, noget sprødt at tykke i og nogle flotte farver, smager bare vores smagsløg rigtig godt. Denne grønne salat er helt simpel, sund og fin, med de små bønnespirer, knasende røde radiser og en sød yoghurtdressing med sennep, der gør hver mundfuld dejlig at spise.

Vi spiste den grønne salat med kylling og kartofler, men det gode ved den slags salater er, at de kan spises til stort set hvad som helst. En grøn salat er nemlig alsidig, og pynter flot på en tallerken ved siden af kødet. Der var faktisk en rest tilbage næste dag af den skønne grønne salat med bønnespirer, og så piftede jeg den en smule op, med en god moden avokado, små mundrettet kyllinge stykker fra dagen før, og pludselig havde jeg et perfekt frokost måltid.

En grøn salat til al slags mad

Læs også gerne: Salat med blommer og honningristede nødder og Rodfrugter bagt med timian

Faktisk er jeg opvokset med de mest fantastiske salater. Min mor er nemlig ufattelig god til, at lave de mest spændende og kreative grønne salater. Næste dag fandt jeg altid bøtten med resterne fra gårsdagens salat i køleskabet, og den var en fast bestanddel af min madpakke i mange år da jeg var barn og ung, og stadig boede hjemme. Jeg har helt sikkert i sinde, at denne blog skal have flere gode og inspirerende opskrifter på salater. Så her kommer den første.

Grøn salat med bønnespirer
 
Forfatter:
 
Ingredienser
  • - 125g blandet baby salat (rucola, mizona, bulls blod, spinat etc.)
  • - 6-8 små radiser
  • - 70g bønnespirer
  • - evt frisk timian
Dressing:
  • - 1 spsk. olivenolie
  • - 1 spsk. yoghurt natural
  • - 1-2 tsk. citron saft
  • - 1 tsk. sennep
  • - 1 tsk. sukker
  • - 1 tsk. salt
Fremgangsmåde
  1. Vask salaten og tør den godt.
  2. Bland dressingen til den grønne salat, og vend dressing i de grønne blade.
  3. Snit radiser i fine små skiver, og bland dem sammen med bønnespirer i de grønne blade.
  4. Spis en grøn salat med bønnespirer sammen med f.eks lyst kød eller oksekød. Velbekomme.