Granola passer perfekt til dit morgenmad som drys ovenpå din yoghurt, skyr, mælk eller smoothiebowl. Et lækkert sprødt og knasende tilbehør. Her får du en rigtig god og let grundopskrift på mysli, som er rig på havregryn, mandler og kerner. De tørre elementer blandes til sidst med den bedste sirup blanding, som giver en dejlig rund og sød smag.
Inspiration til mysli opskrifter: Hjemmelavet mysli og Rugbrødsmysli
Opskrift på granola

Granola
Ingredients
- 350 g grovvalset havregryn
- 60 g mandler
- 30 g kerner (solsikkekerner, græskarkerner mm.)
- 1 tsk. salt
- 75 g smør
- 1 dl sirup
Instructions
- Tænd ovnen på 160 graders varmluft
- Hak mandler og bland dem med havregryn, kerner og salt
- Smelt smør i en gryde og tilsæt sirup. Rør det godt sammen
- Bland sirupblandingen sammen med de tørre ingredienser
- Fordel granola ud på en bageplade beklædt med bagepapir
- Bag granola i en forvarmet ovn i ca. 10 min. Tag bradepanden ud, vend det hele godt rundt. Bag granola i yderligere 10 min
- Lad granola afkøle helt på bagepladen hvorefter den bliver sprød
- Opbevar granola i en lufttæt beholder
Sådan laver du hjemmelavet granola
Det bedste ved denne basis opskrift er, at der er et hav af variationsmuligheder. Du kan tilsætte lige det, du kan lide. F.eks. kan du tilsætte hasselnødder, chokolade, banan, dadler, æble, kanel og peanutbutter til din granola opskrift. Det er kun fantasien, der sætter grænser. Ønsker du en glutenfri opskrift, kan du sagtens vælge glutenfri havregryn.
Sprød og knasende mysli
Tænd din ovn på 160 graders varmluft, inden du går i gang. Hak mandlerne og bland dem sammen med alle de andre tørre ingredienser. Herefter skal du lave sirup blandingen til din granola. Smelt smør i en gryde og rør siruppen godt rundt i den smeltede smør. Bland den lækre cremede sirup blanding sammen med de tørre ingredienser. Find en bageplade, som du lægger bagepapir på. Nu skal du sprede din granola godt ud på hele bagepapiret. Sæt bagepladen ind i den forvarmede ovn og bag den først i 10 min. Efter de 10 min. skal du tage bagepladen ud og røre godt rundt i det hele. Bag det yderligere 10 min. i ovnen. Nu er bagetiden færdig, og du skal lade granolaen køle helt ned.
Selvom din hjemmelavede granola ikke virker sprød, lige når den kommer ud af ovnen, skal du ikke være bekymret. Vent til den er kølet helt ned, så skal den nok blive sprød. Det er nemlig vigtigt, at du ikke giver den mere tid i ovnen, end de 20 min., der er skrevet i opskriften. Ellers risikerer du, at den bliver brændt på, hvis den får for lang tid i ovnen.
Inspiration til andre granola opskrifter: Banangranola og Granola med kanel
Sådan opbevarer du knas
Opbevaring af granola er bedst, hvis du hælder den over i et rent glas eller en bøtte, der er lufttæt. Så sørger du nemlig for, at holde den ristede müsli helt tørt og tæt. Så kan den også holde sig længere og forbliver dejlig knasende.
Vigtigt: Sørg for, at din hjemmelavede knas er kølet helt ned på et stykke bagepapir, før du hælder den over i din lufttætte beholder.
Inspiration til andre opskrifter på morgenmadsdrys: Rugbrøds mysli og Koldskåls Crunch
Sund og nem morgenmad
Hjemme hos os er vi alle rigtig glade for hjemmelavet granola. Vi sørger altid for, at vores glaskrukke i køkkenet er fyldt op. Vi spiser den både ved morgenmadsbordet, til morgenmad på farten og som et hurtigt mellemmåltid om eftermiddagen. Når først man har lavet en god portion for eksempel om søndagen, så er morgenmaden klar til ugens travle morgener.