Hjemmelavet granola  Nødder og chokolade
Hjemmelavet granola på skyr, koldskål, tykmælk, græsk yoghurt eller hvad man nu kan lide, smager virkelig dejligt. Det kan ikke blot spises som morgenmad, men også som mellemmåltid eller dessert efter aftensmaden sammen med et mejeri produkt. Vi spiser den dog ofte om morgenen, og da den kan holde sig utrolig længe i en lukket beholder, så har man et lækkert morgenmads produkt i flere uger.

Hjemmelavet granola med chokolade

Læs også gerne: Granola med kanel og dadlerCrunch til koldskål og Hjemmelavede knækbrød

Egentlig består morgenmaden herhjemme stort set altid af det sammen. Det er enten havregrød, eller et mejeri produkt med nøddet og frugt. Hjemmelavet granola er så simpelt at lave, og man kan benytte alt hvad man har af kerner, frø, nødder og så videre i sin hjemmelavede morgenmad. Denne granola er, som vi kalder den herhjemme en “weekend granola”, der er nemlig chokolade i. Det kan altså virkelig anbefales, da det smager umådelig godt med lidt sødt og cremet fra chokoladen sammen med al det sunde. En anden favorit hos os, er variationen med kokosolie, men min kæreste havde nuppet den ud til badeværelset, hvor han bruger den til at smøre vores baby ind i. Det giver nemlig en så dejlig blød hud, på hendes små tykke arme og ben.

Granola kan også sagtens laves i ovnen, men jeg foretrækker dog altid at lave det på panden, da jeg synes det går hurtigere. Desuden behøver man ikke at varme en hel ovn op for det.

Granola med chokolade
 
Forfatter:
 
Ingredienser
  • 30g hasselnødder
  • 30g mandler
  • 30g solsikkekerner
  • 30g mørk chokolade
  • 50g havregryn
  • 15g hørfrø
  • 1 spsk. honning
  • 1 spsk. smør
Fremgangsmåde
  1. Smelt smør og honning og bland det sammen med nødder, kerner og frø. Vent med chokoladen! Rist det nu på en varm pande, til det er gyldent og sprødt.
  2. Afkøl det efterfølgende i en skål, hvor du ofte rører rundt, så granolaen ikke sætter sig i klumper. Når granolaen er tør, så hakker du den mørke chokolade og tilsætter.
  3. Velbekomme!