Græske kødboller  Kødboller
Græske kødboller på spyd serveret med en sommersalat, kartofler, tzatziki og grønne oliven synger til mit madhjerte og smagsløg. Jeg elsker simpelthen sommerretter som denne, og når det er vinter længdes jeg efter disse madoplevelser. Ikke fordi man ikke kan spise græske kødspyd om vinteren, men det er bare som om, at græsk mad rimer bedre på sommer end vinter. Og denne her opskrift på hjemmelavede græske kødspyd er virkelig pragtfuld spise især også sammen med græske kartofler!

Græske kødboller – en sommerret

Sommeren er endelig nået til Danmarks bredegrader. Hvis man ser bort fra de jævne regnskyl, der vasker min by et par gange om dagen, så er det ganske rart, at varmen og solen nu viser sit ansigt frem. De tunge retter, med sovs rodfrugter og langtidsstegte udskæringer er atter gået på vinterpension. I stedet er det friske danske jordbær, tomater og krydderurter, der står i fokus. Dagens ret hjemme hos os, er også en klassisk sommerret i mine øjne. Opskriften på græske kødboller er meget simpel, nem og særdeles velsmagende. De græske kødboller kan endda blive grillet over den åbne ild, imens tomaterne bliver skåret til salat, og tzatzikien bliver smagt til med hvidløg. Derudover kan man også tilføre forskellige krydderurter til sine græskeretter, for at variere smagsudtrykkene for hver gang.

Opskrift på hjemmelavede græske kødboller

Læs også gerne: Lasagne med kyllingBagt kartoffel med mexicansk fyldOpskrift på one pot pasta og Vegetar lasagne

Græske kødspyd med tzatziki og tomatsalat
 
Forfatter:
 
Ingredienser
Græske kødboller til 4 personer:
  • 500g hakket oksekød (eller lammekød)
  • 1 æg
  • 100g fetaost
  • 1tsk salt
  • ½ tsk peber
  • 2 fed hvidløg
  • 1 rødløg
  • olivenolie og smør til stegning
Fremgangsmåde
  1. Hak løg og hvidløg fint, og smulrer fetaosten med fingrene i en stor skål.
  2. Bland alle ingredienserne sammen
  3. Form små kødboller med en ske og den hule hånd.
  4. Steg kødbollerne i smør og olivenolie til de er gennemstegte.
  5. Placer kødbollerne på kødspyd