Græske kartofler bagt i ovnen med hele fed hvidløg og frisk timian. Lyder det ikke forfærdelig godt? Vi er ihvertfald vilde med hjemme hos os, at pifte de elllers så almindelige ovnbagte kartofler op, på lige præcis denne måde.

Græske kartofler   Græske ovnbagte kartofler{Den lækre grønne linsesalat, som der også ses en smule af på ovenstående billede, er virkelig også noget godt tilbehør}

Græske kartofler – ovnbagte kartofler med smag

Jeg er pludselig kommet i en dejlig forårs- og sommerstemning, også selvom vejret ikke helt følger med stemningen i min mave. Da jeg absolut intet kan gøre ved det kolde og blæsende forårsvejr, så har jeg besluttet mig for, at sparke gang i sommerretterne. Denne opskrift på græske kartofler kan man dog også sagtens spise om vinteren og på alle andre tidspunkter af året, men jeg synes også, at den passer perfekt til grillmad og friske grøntsager. Faktisk planlægger jeg også, at servere disse græske kartofler som en del af tilbehøret, til min egen og datters fødselsdag, som vi holder i midten af denne måned. Forhåbentlig er vejret blevet bare en anelse bedre om fjorten dages tid.

Inspiration til tilbehør: Bagte auberginer med urterSalat med couscous og feta og Grøn og frisk salat 

Græske kartofler med urter  Græske kartofler med hvidløg

Opskrift på græske kartofler

Denne opskrift på græske kartofler er som sagt spækket med hvidløg. Man kan selvfølgelig skære ned på denne del, eller sågar skrue op for forbruget, hvis man er en rigtig hvidløgselsker. Smagen af hvidløg bliver langt mindre, når fedene bliver bagt i ovnen sammen med kartofler, olivenolie og friske krydderurter, så man skal absolut ikke være bange for, at bruge løs.

Udover hvidløg, så valgte jeg at krydre mine græske kartofler med frisk timian, da det var ved der stod i min vindueskarm, og så smager det også helt fantastisk i denne opskrift på græske kartofler. Hvis man ligger inde med oregano eller noget helt tredje, så kan man selvfølgelig sagtens bruge det, ligesom man også kan bruge tørrede krydderurter.

Græske kartofler med hvidløg
 
Forfatter:
 
Ingredienser
Græske kartofler til ca. 4 personer:
  • 800g små kartofler
  • 3-4 spsk olivenolie
  • 5 fed hvidløg
  • frisk timian
  • flagesalt
Fremgangsmåde
  1. Skyld kartoflerne og tør dem grundigt i et klæde
  2. Skræl hvidløgene og halver dem evt.
  3. Vend kartoflerne godt rundt i olie og hvidløg og placer dem i et ovnfast fad
  4. Drys med frisk timian og en masse flagesalt
  5. Bag dem i ovnen ved ca. 190graders varmluft i 30-45min alt efter hvor små kartoflerne er.