Græskarkage  Græskar kage
En krydret og snasket græskarkage er perfekt til kaffen en kold og våd eftermiddag midt i oktober måned, hvor bladene er faldet af træerne og græs og stier er dækket i brune, røde og gule nuancer. Denne græskarkage er inspireret af netop disse varme farver, samt af højtiden halloween, som jeg synes er en skøn tradition for både små og store, også selvom den har amerikansk oprindelse. Jeg kan faktisk slet ikke vente med, at min datter bliver gammel nok til, at vi kan bage uhyggelige kager, brød og småkager, og jeg er derfor begyndt i en tidlig alder, hvor hun dog stadig kan nyde kagens gode smag.

Græskarkage – perfekt til halloween

Læs også gerne: Brownie med chokoladeOreomuffinsNem æbletærte og Snasket banankage

Derfor blev græskarkagen også pyntet med et spindelvæv af glasur, og da jeg var færdig med at dekorere kagen tænkte jeg på, at der også manglede nogle små, uhyggelige lakrids edderkopper. Det ville ihvertfald se flot ud, på den orange kage med det hvide spindelvæv, og er hermed en anbefaling herfra. Måske man endda kan lave edderkopper ud af smeltet chokolade, og sprøjte dem ud på et stykke bagepapir, der efterfølgende kan tørre i nogle minutter på køl. Fantasien vil ihvertfald ingen ende tage hos mig, når der bages græskarkage eller halloweenkage.

Efterårskage  Græskarkage med glasur

Græskarkagen minder lidt i smagen som en gulerodskage eller squash kage, da den også er krydret i smagen og en smule snasket i konsistensen grundet det revne hokkadio græskar, der er tilført til dejen. Smagen af græskar er mild og spiller rigtig godt sammen med appelsinskal, kanel og den søde glasur. Det er helt sikkert en perfekt græskarkage at servere til et halloween arrangement, en efterårs ferie kage, eller en søndags begivenhed.

Opskriften er oprindelig lavet for Finax.dk, og det er dermed også deres lækre hvedemel, som jeg har brugt til at bage kagen med.

Græskarkage med appelsin og kanel
 
Forfatter:
 
Ingredienser
  • 350g groft revet hokaido græsker (ca. ½ græskar)
  • 3 æg
  • 220g sukker
  • 220g smør
  • 220g hvedemel
  • 2 tsk. Bagepulver
  • 2 tsk. Stødt kanel
  • 1 tsk. Ingefær
  • 1 tsk. Vaniljesukker
  • nip salt
  • 1 økologisk appelsin
  • Hvid glasur til pynt
Fremgangsmåde
  1. Skær græskar i både og udhul for kerner.
  2. Skær skralden af græskarbådene og riv dem groft på et rivejern.
  3. Pisk æg og sukker hvidt og luftigt.
  4. Smelt smør og tilsæt det til dejen.
  5. I en anden skål blandes mel med krydderier, hvorefter det sies ned i dejen.
  6. Riv skrællen fra en appelsin og tilsæt halvdelen af appelsinskrællen til dejen, og gem resten til pynt. Vend det revet græskar i dejen sammen med saften fra appelsinen.
  7. Hæld dejen i en smurt springform (ca. 22cm i diameter) og bag den i ovnen i ca. 45min ved 175graders varmluft.
  8. Lad dejen køle helt ned, inden den pyntes med glasur og appelsinskræl.