De gammeldags fastelavnsboller med creme er sponsoreret af Finax!

Fastelavnsboller  Gammeldagsfastelavnsboller

Gammeldags fastelavnsboller med hjemmelavet creme er noget der hører denne skønne tid til. Det er faktisk hele tredje gang, at vi bager denne omgang gammeldags fastelavnsboller i år. Så gode er de!

Gammeldags fastelavnsboller med creme

Når sneen stadig falder udenfor, termometeret kysser de minus 5 grader, og vi alle render rundt med lidt for røde kinder og næser her i februar måned, så er det i sandheden tid til noget lækkert at hygge og varme sig på. Spiloppen og jeg har nu af flere omgange bagt gammeldags fastelavnsboller. Noget der faktisk er en skøn aktivitet for både børn og voksne i den hyggelige vinterferie. Vi kan sagtens finde på, at lave en stor portion, og så gemme bollerne i fryseren til vi får uventede gæster, eller hendes far og jeg, har lyst til noget lækkert en fredag aften.

Gammeldags fastelavnsboller kan selvfølgelig også fyldes med andet end creme. Vi spiser dem også tit med nutella eller syltetøj, og på den måde varierer smagene lidt. Jeg må dog indrømme, at min absolut favorit er med denne vanilje creme inden i. En lille lækker overraskelse, der venter når man bider i fastelavnsbollen.

Pynt fastelavnsboller  Gammeldags fastelavnsboller med creme

Gammeldags fastelavnsboller i samarbejde med Finax

Disse lækre gammeldags fastelavnsboller har jeg lavet i samarbejde med finax. Melet som bollerne er bagt på er derfor også lavet med deres gode og danske kvalitets mel. Jeg er snart blevet alt for forvendt med, at bruge deres mel i alt mit bagværk, og kan pludselig mærke stor forskel, når jeg ind imellem får købt noget mel af en dårligere kvalitet. Der er virkelig forskel, også på resultatet.

Jeg har efterhånden lavet mange skønne opskrifter i samarbejde med Finax. For eksempel den skønneste squashkage, min mormors lækre æbletærte, crunch til koldskål en sommerdag, hjemmelavet brombærmuffin, krydret græskarkage og mange mange flere.

Opskrift på gammeldags fastelavnsboller med creme

Gammeldags fastelavnsboller med creme
 
Forfatter:
 
Ingredienser
  • korn fra 1 vaniljestang
  • 1,5 dl mælk
  • 50 g gær
  • 1 spsk. Sukker
  • 1 knivspids salt
  • 100g blødt smør
  • 1 æg
  • 400-450 g Finax hvedemel
  • æg til pensling
Creme:
  • korn af 1 vaniljestang
  • 2 spsk. Sukker
  • 4 æggeblommer
  • 1 spsk. majsstivelse
  • 2,5 dl mælk
  • Pynt med hvid- og chokoladeglasur
Fremgangsmåde
  1. Del vaniljestangen på langs og skrab kornene ud i mælken.
  2. Lun mælken og opløs gær, sukker og salt heri.
  3. Kom mælkeblandingen i en røreskål og tilsæt smør, æg og halvdelen af hvedemel, og rør dejen godt sammen.
  4. Tilsæt resten af hvedemel og ælt dejen godt igennem.
  5. Lad dejen hæve lunt og tildækket i ca. 45 minutter.
  6. Lav cremen imens dejen hæver.
  7. Del dejen i 12 lige store dele, og rul dem flade med en kagerulle.
  8. Placer en ½ spsk. creme i midten af dejen, og saml bollen omkring cremen.
  9. Sørg for at bollen lukkes godt sammen i bunden, og vend den flotte side opad.
  10. Lad fastelavnsbollerne hæve lunt og tildækket på en bageplade beklædt med bagepapir i 20 minutter.
  11. Bag dem i i en forvarmet ovn ved 200 °C i ca. 12-15 minutter.
  12. Lad dem køle helt ned på en rist og pynt med glasur og frysetørret hindbær, nødder eller andet.
Creme:
  1. Del vaniljestangen på langs, skrab kornene ud, og pisk vanilje sammen med sukker, æggeblommer og majsstivelse i en skål.
  2. Kog mælken op med vaniljestangen i gryden.
  3. Tilsæt mælken til skålen med æggemassen, og pisk cremen en gang igennem.
  4. Hæld cremen tilbage i gryden og kog den op under omrøring.
  5. Lad cremen køle helt ned i en skål inden den fyldes i fastelavnsbollerne.