Fyldte auberginer  Fyldte auberginer med oksekød
Fyldte auberginer med oksekød og grøntsager smager utrolig godt, og kan gøres til både en frisk sommerret men også en bestandig vintermad.

Hjemmelavede fyldte auberginer

Et forslag til nem aftensmad er disse fyldte auberginer, som er en særdeles mættende og smagfuld ret. Jeg serverer ofte denne ret med forskellig varierende grøntsager som f.eks gulerødder eller svampe, men igår blev det til en hel simpel variation, hvor de fyldte auberginer var det afgørende element.

Auberginer er en grøntsag, der har en helt specielt konsistens og derfor er de også utrolig gode at bruge i vegetariske retter, som for eksempel Moussaka med aubergine og en vegetarisk udgave af moussaka. Konsistensen minder en smule om kød i teksturen, og så giver grøntsagen struktur til maden. Disse fyldte auberginer med oksekød er virkelig gode som både tilbehør, men også som selvstændig ret, og min lille datter er helt vild med dem.

Opskrift på fyldte auberginer med oksekød

Læs også gerne: Kyllinge lasagneOpskrift på græske kødbollerOpskrift på nem pastaret og Hjemmelavet æggesalat

Fyldte auberginer med oksekød
 
Forfatter:
 
Ingredienser
  • 3 auberginer
  • 300g hakket oksekød
  • et løg
  • et fed hvidløg
  • en dåse tomatpure
  • parmesan ost (eller anden ost)
  • oliven olie (eller anden olie til stegning)
  • salt og peber
  • evt persille, rucola eller anden salat som tilbehør
Fremgangsmåde
  1. Opskrift på 6 fyldte auberginer:
  2. Vask auberginer, skær dem over på langs, og skær små tern i grøntsagen som vist på billedet nedenfor. Udhul auberginen med en ske, og gem de små tern til senere brug.
  3. Hak løg og hvidløg og svits dem i en gryde med olie.
  4. Tilsæt kødet og steg det det er gennemstegt.
  5. Tilsæt tomatpure og auberginer i tern
  6. Smag til med salt og peber, og lad det simre i nogle minutter
  7. Fyld auberginerne med kødfyldet og placer dem i et ovnfast fad med en smule vand (ca. 1dl)
  8. Bag dem i ovnen ved 225 graders varme i 25-30min (husk at hold øje med dem i ovnen)
  9. Drys med revet parmasan og server