Fyldt kyllingebryst  Fyldt kyllingebryst med tilbehør
Fyldt kyllingebryst med pesto, cheddarost og friske urter er noget, som jeg virkelig godt kan lide. Så godt, at jeg nu vil dele opskriften med jer.

Opskrift på fyldt kyllingebryst

Vi elsker kylling herhjemme, og spiser det på alle mulige slags måder; i wok, mexikanske chiliretter, italienske pastaretter, eller på hel gammeldags dansk manér, som en kyllingesteg i ovnen med nye kartofler og brun sovs til.  Alt sammen er utrolig lækkert, men så lækkert som kylling kan være, så kan tilberedningen også gå helt galt. Der er ikke noget værre, end et tørstegt kyllingebryst på panden, der har en centimeter tyk stegeskorpe, og er så tør, at kniven næsten ikke kan arbejde sig igennem det lyse kød. Vi har nok alle sammen smagt noget lignende, eller kan forestille os scenariet.

Inspiration til opskrifter med kylling: Pizza tortilla med kylling, Spinatpandekager med kyllingefyld og Ris stegt på panden med karry og kylling

Fyldt kyllingebryst med pesto  Ingredienser til fyldt kyllingebryst

Fyldt kyllingebryst med pesto og urter

Denne ret med fyldt kyllingebryst er total idiotsikker, fordi kyllingebrystfileterne bliver fyldt med ost, pesto, urter og løg, som alt sammen giver vædde til kyllingen. Derudover bliver den kun stegt 2min på panden, og bliver derefter stegt færdig i ovnen. Saften fra fyldet og kyllingen ligger sig i bunden af det ildfaste fad, og smager lækkert sammen med kartofler eller ris. Til retten med fyldt kyllingebryst servererede jeg flødekartofler og en frisk grøn salat, der kort forinden var blevet vendt i en hjemmelavet vinaigrette. Jeg er næsten sikker på, at i kan forestille jer, hvor lækkert det smagte.

Hvis man virkelig er i det kreative og inspirerende hjørne, så vil jeg virkelig anbefale at lave pestoen der skal bruges i opskriften på fyldt kyllingebyst. Man kan selvfølgelig sagtens købe en god pesto i sit lokale supermarked, men der er altså noget særligt over, at lave sin egen pesto. I denne opskrift på fyldt kyllingebryst har jeg benyttet en hjemmelavet tomatpesto med pinjekerner. Det vil sige en hel traditionel italiensk pesto. Næste gang at dette kyllingeret skal laves, vil jeg dog prøve at eksperimentere med min hjemmelavede grønne basilikum pesto, som jeg er sikker på, også vil smage skønt sammen med fyldt kyllingebryst.

Fyldt kyllingebryst – perfekt tilberedt

Fyldt kyllingebryst med pesto
 
Forfatter:
 
Ingredienser
  • Fyldt kyllingebryst til ca. fire personer:
  • fire kyllingebyst fileter
  • 2 spsk tomat pesto
  • en lille håndfuld persille
  • et forårsløg
  • 50g revet cheddarost (alm revet ost kan også sagtens bruges)
  • 50g smør til stegning
  • salt og peber
  • evt tandstikker
Fremgangsmåde
  1. Hak persille og forårsløg, og bland det med cheddar ost og tomatpesto i en skål.
  2. Skær fedt og sener fra kyllingen, og lav et dybt snit langs kyllingebrystfileten. Lav derefter to snit der begge går ud fra det første snit på langs, således at der bliver skabt en lille lomme i brystet, hvor fyldet kan placeres.
  3. Placer fyldet i kyllingebrysterne og sæt evt et par tandstikker i kødet
  4. Steg kyllingebrystfileterne på en pande med smør på først bagsiden og derefter den anden side til kødet har fået en flot gylden farve.
  5. Placer kyllingebrystfileterne i et ildfast fad, og hæld saften fra panden over fileterne.
  6. Drys med salt og peber over, og steg dem videre i ovnen på ca. 200graders varme i ca. 35min.
  7. Jeg serverede kyllingebrystfileterne skåret ud, men det er en smagssag.