Fyldt cannelloni er en skøn, italiensk ret. Opskriften består af cannelloni (eller friske lasagneplader), der er fyldt med en lækker creme af kylling, spinat, ricotta og æg. Cannelloni bages i ovnen med en skøn, frisk tomatsauce. Fyldte cannelloni er en perfekt hverdagsret, der er lidt anderledes end de andre klassiske italienske retter.
Inspiration til pasta opskrifter: Pasta med laks og Bolognese
Opskrift på fyldt cannelloni

Fyldt cannelloni
Ingredients
Fyld:
- 300 g kylling
- 1 spsk. olivenolie
- 1 løg
- 1 fed hvidløg
- 1 tsk. basilikum
- 1 tsk. timian
- 75 g frisk spinat
- 250 g ricotta
- 2 æg
- smages til med salt og peber
Tomatsovs:
- 1 løg
- 1 fed hvidløg
- 1 spsk. olivenolie
- 400 ml hakket tomat
- 1 tsk. basilikum
- 1 tsk. timian
- smages til med salt og peber
Fyldt cannelloni
- 250 g cannelloni (eller friske lasagneplader)
- 150 g mozzarella ost
- revet parmesan ost og frisk basilikum til servering
Instructions
Fyld:
- Skær kylling i små tern og steg det på en pande med olivenolie til det er gennemstegt
- Hak løg og hvidløg og tilsæt løg og krydderier til panden med kylling
- Tilsæt frisk spinat og lad det stege spinaten er svundet ind
- Pisk ricotta og æg godt sammen i en skål og tilsæt det til panden
- Lad det simre i et par minutter og smag til med salt og peber
Tomatsovs:
- Hak løg og hvidløg og steg dem på en pande med olivenolie til de er stegt bløde
- Tilsæt krydderier og hakket tomat og lad det koge op
- Smag til med salt og peber
Fyldt cannelloni
- Fordel 1/3 af tomatsovsen i et ildfast fad
- Placer en skefuld fyld i enden af en lasagneplade og rul lasagnepladen omkring fyldet
- Placer de fyldte cannelloni på rækker ovenpå tomatsovsen med lukningen placeret i bunden
- Hæld resten af tomatsovsen over de fyldte cannelloni
- Bag retten i ovnen ved 180 graders varme i ca. 10min og fordel osten henover
- Bag retten yderligere i ovnen i ca. 10min
- Server de fyldte canneloni med revet parmesan ost og frisk basilikum
Video af fremgangsmåden
Fyldte cannelloni med kylling, ricotta og spinat
Fyldte cannelloni består af tre hovedelementer: Friske lasagneplader, fyldet og en god tomatsauce. Fyldet til rullerne kan laves på to forskellige måder. Den ene version er den, der er beskrevet i opskriften ovenfor, den anden er den, der vises i videoen. Den letteste metode er den der beskrives i ovenstående opskrift, hvor alt fyldet tilberedes på den samme pande. Her skal kyllingen skæres i små tern inden den gennemsteges i en pande i olivenolie. Herefter skal der hakket løg og hvidløg samt krydderier i. Lad det gerne stå og stege i et par minutter, så smagen fra krydderierne kan udvikle sig. Herefter kommes den friske spinat i. Imens spinaten får lov at falde helt sammen, blandes æg og ricotta sammen i en skål. Ricottaen og ægget er det, der giver fyldet sin gode smag og lækre konsistens. Når spinaten er faldet sammen, tilsættes ricottablandningen til panden. Rør godt rundt på panden så alle elementerne blandes godt sammen.
I videoen laves kyllingen og fyldet hver for sig. Bruger du fremgangsmåden i videoen tilberedes kyllingen i fileter der efterfølgende skæres i tynde skiver. Herefter laves fyldet som beskrevet ovenfor (undtagen kylling selvklart).
Inspiration til pasta opskrifter: Lasagne og Kødsovs
Den gode tomatsauce
En god tomatsauce er undværlig til mange pastaretter, og denne ret er bestemt ingen undtagelse. Tomatsaucen i denne opskrift på fyldt cannelloni holdt helt enkelt og klassisk. Hakkede løg og hvidløg steges af i en gryde, til de er bløde. De må endelig ikke nå at blive brune, da det derved vil give en mere brandt smag til saucen. Herefter er det blot at tilsætte de hakkede tomater og krydderier og give det et opkog. I denne opskrift bruges der basilikum og oregano, men du kan som altid sagtens eksperimentere med andre krydderier og smagsgivere. Sørg blot for at saucen ikke bliver for tynd, men at den stadig har en god konsistens.
Inspiration til pasta opskrifter: Pasta med svampe og Tortellini med oksekød
Rulning af cannelloni
Cannelloni kan købes som færdige rør i specialbutikker eller laves med friske lasagneplader, som rulles hen over fyldet. Lasagnepladerne kan enten købes friske, eller du kan lave dem selv. Kom en skefuld fyld på lasagnepladen for enden og rul pastaen rundt om fyldet. Læg rullen med lukningen nederst så den ikke går op. Gentag indtil der ikke er mere fyld eller flere lasagneplader tilbage. Rullerne placeres i et ildfast fad, hvor der først er hældt 1/3 af tomatsaucen i bunden. Når alle rullerne er lagt i fadet, hældes resten af tomatsaucen over. Kom retten i ovnen og bag den i ca. 10 minutter inden mozarellenosten kommes på og retten færdig bages. Server med parmesan og friske basilikumblade.