Grøntsagsbrød  Grøntsagsboller
Jeg føler næsten, at jeg har opfundet den dybe tallerken, når jeg engang imellem finder frem til en opskrift, som bare går lige i hjertet hos familien. Særligt disse fladbrød er en succes! De består hovedsageligt af grøntsager, og det er derfor en fantastisk måde, at få en masse sundt og nærende i sine børn, uden at de skal spise kedelige kogte gulerødder og broccoli.

Vi spiste de flade grøntsagsbrød med frikadeller og en frisk grøn salat med yoghurt dressing. Jeg selv samlede en lille sandwich, hvor jeg brugte de to grøntsagsbrød som bund og top, og herefter fyldte op med frikadeller og grønt. Det smagte himmelsk! B og spilloppen spiste derimod grøntsagsbrødet ved siden af frikadellerne, og dyppede det engang imellem i dressing. Vi alle elskede dét, og især B var overrasket, da han bestemt ikke havde regnet med, at brød lavet på hovedsageligt grøntsager, skulle smage så godt.

Læs også gerne: Hjemmebagt grydebrødChokoladeboller med havregryn og Knækbrød med kerner og frø

Det skal du bruge til ca. 10-12 grøntsagsbrød:
– ca. 300g broccoli (ca. et broccoli hovede)
– ca. 200g blomkål
– 100g ost (jeg rev en mellemlaget 45+ ost, men en almindelig revet mozzeralla er også et foretrække)
– 2 spsk sesamfrø
– 2 spsk mel
– 3-4 æg
– 1 tsk salt

Det skal du gøre:
1) Hvis du har en foodprocessor, så er det virkelig nemt, at lave disse grøntsagsbrød. Hvis ikke du har, så må du gøre ligesom jeg, og tage den store kokkekniv frem, og så ellers hakke broccoli og blomkål så fint som muligt.
2) Tænd for ovnen, og pisk æg, ost, sesamfrø, salt og mel sammen i en skål. Tilsæt grøntsagerne og rør godt rundt
3) På en bageplade beklædt med bagepapir “klattes” brødene ud. Form dem med en ske i kanterne, så brødene bliver pæne runde, og lige store.
4) Bag dem i en 200 grader varm ovn (varmluft) i ca. 20min