Denne fiskeburger er en uimodståelig og snasket burger for hele familien. Fiskeburgeren indeholder en smørstegt torskebøf, en sprød og cremet spidskålssalat og en fantastisk, hjemmelavet tatardressing.
Opskriften på fiskeburger med torsk er oprindeligt fra min kogebog MIT FAMILIEKØKKEN som er en samling af 100 opskrifter til aftensmaden for hele familien.
Opskrift på fiskeburger

Fiskeburger opskrift
Ingredients
Torskebøffer
- 450 g torskefilet
- 25 g havregryn
- 1 æg
- 1/2 tsk salt
- 1/2 tsk peber
- 200 g rasp
- 50 g smør til stegning
Spidskålssalat
- 200 g spidskål
- 1/2 æble
- 1/2 lille rødløg
- 50 g cremefraiche
- 1 tsk. mayonnaise
- 1 spsk. citronsaft
- 1/2 tsk. sennep
- smages til med salt og peber
Servering
- 4 briocheboller
- tatardressing
- syltede agurker
- 1/4 agurk
Instructions
Torskebøffer
- Hak torskefilet fint i en foodprocessor sammen med æg, havregryn, salt og peber, til farsen har en ensartet konsistens. Hvis du ikke har en foodprocessor, kan du hakke fisken fint med en kniv og blande fisken med de øvrige ingredienser derefter
- Form fire torskebøffer, og vend bøfferne i raspen på alle sider og kanter
- Steg fiskebøfferne på en varm pande med rigeligt smør i ca. 10 min på hver side, til fisken er gennemstegt, og overfladen er sprød og gylden
Spidskålssalat
- Skyl spidskål, og hak kålen meget fint
- Hak rødløg og æble fint
- Bland cremefraiche, mayonnaise, citronsaft og sennep sammen, og smag til med salt og peber
- Vend dressingen i de hakkede grøntsager
Servering
- Lun fire briocheboller
- Skær frisk agurk i fine skiver eller riv dem til bånd
- Saml burgeren ved først at fordele tatardressing på underbollen og dernæst placere fiskebøf, spidskålssalat, frisk og syltet agurk og slutteligt overbollen
Hjemmelavet burger med torsk
Torsk er utrolig mild i smagen, og arter sig fantastisk i en hjemmelavet fiskeburger. Der er flere måder, hvorpå du kan lave en torskeburger. Først og fremmest kan du lave det hele fra bunden. Altså bage dine egne briocheboller i stedet for at købe dem i butikken. Ligesom du også kan købe dig til dressing. På den anden side kan du også springe ud i at lave denne fiskeburger fra bunden. I så fald kan du finde opskriften på både hjemmelavet tatardressing og hjemmebagte briocheboller nedenfor. Dertil kan du overveje at servere fiskeburgerne i en mere simpel version uden spidskålssalat, men hvis du først har prøvet denne torskeburger med førnævnte tilbehør, så er det svært at spise burgeren uden. Spidskålssalaten er utrolig sprød og cremet på samme tid, og sammen med de både syltede og friske agurker, er det en enorm smagfuld oplevelse at sætte tænderne i torskeburgeren.
Server din fiskeburger med: Hjemmelavet briocheboller og tatardressing
Hjemmelavet fiskefars
I denne opskrift på fiskeburger er torskebøfferne lavet af en fiskefars. Det synes jeg, gør dem mere interessante i smagen, når det ikke blot er hele torskefilter, som er stegt på panden. Men man kan også stege hele torskefileter ligesom, når man laver fish and chips, og bruge fisken på denne måde som bøffer. Dertil kan man lave burgerbøffer af anden fisk end torsk. Laks kan ligeledes blandes i en fars med æg, hvedemel, salt og havregryn. Ligesom rejer også smager skønt sammen med en sprød fiskebøf. Slutteligt kan man eksperimentere med en sildeburger. Sild er utrolig bæredygtigt at spise, og i Danmark fanges der utrolig mange sild, som er oplagt at bruge i madlavning.
Inspiration til opskrifter: Sildeburger og Hjemmelavet burger