Sandwichboller - de bedste sandwichbrød
 
 
Forfatter:
Ingredienser
Opskrift på ca 8 sandwichboller:
  • - 3 dl vand
  • - 25g gær
  • - ½ tsk. sukker
  • - 1 tsk. salt
  • - 2 spsk. olivenolie
  • - 1,5 dl A38 (skyr, græsk yoghurt, yoghurt natural osv. kan også bruges)
  • - 150g durummel
  • - 550g hvedemel
Fremgangsmåde
  1. Opløs gær i vand i en stor skål
  2. Tilsæt sukker, salt og olivenolie og rør godt rundt.
  3. Tilsæt A38 og durummel og rør til dejen bliver ensformig.
  4. Tilsæt hvedemel lidt ad gangen og ælt dejen smidig og glat.
  5. Lad dejen til sandwichbrød hæve lunt og tildækket i ca. 60min
  6. Form sandwichbollerne og drys med mel for at få et rustikt udseende
  7. Hvis du ønsker en sprød skorpe, pensl da med vand
  8. Lad sandwichbollerne hæve lunt og tildækket i yderligere ca. 30min
  9. Bag sandwichbrødene i ovnen ved 200graders varme i ca. 20min eller til bollerne er blevet let gyldenbrune og lyder hule når man banker på dem.
Recipe by Vestergaard at https://mariavestergaard.dk/sandwichboller-de-bedste-sandwichbroed/