Citronkage med birkes

Citronkage med birkes

Opskriften på citronkage med birkes indeholder reklame for Valsemøllen

Vores ældste børn har endnu engang været i køkkenet, og udviklet en ny opskrift. Kagedejen med citron, marcipan og birkes kan både trylles om til skærekager men også muffins. Mulighederne er derfor mange, og i og med at at vi har fået hjælp fra Valsemøllen’s kageblanding “citronmåne, så er fremgangsmåden utrolig nem.

Hvis du ønsker at lave citronkagen fra bunden, kan du benytte dig af denne opskrift: Klassisk citronkage

Opskrift på citronmåne med birkes

Citronkage med birkes

Citronmåne med birkes

Print Pin
Forb. tid: 15 minutter
Servings: 8 stykker

Ingredients

  • 1 pakke Valsemøllen "citronmåne"
  • 2 æg
  • 1 dl neutral olie
  • 1/2 dl vand
  • 100 g marcipan
  • 2 spsk. blå birkes
  • smør til formen

Instructions

  • Lav kagedejen som anført på pakken
  • Tilsæt revet marcipan og birkes til den rørte kagedej
  • Placer et stykke bagepapir i en springform (ca. 22cm) eller brødform, og smør med smør på papiret
  • Hæld kagedejen ud i formen og bag kagen som anført på pakken
  • Lad citronkagen afkøle
  • Lav glasuren som anført på pakken og fordel den udover kagen
  • Drys med blå birkes

Valsemøllen citronmåne

Citron i bagværk og kager

Det siger næsten sig selv at citron giver en virkelig god undertone til utrolig meget bagværk. Det er let syrligt i smagen og neutraliserer derfor den fede smør smag virkelig godt. Lige præcis derfor smager citron også rigtig godt i kager ala sandkage.

Valsemøllen laver flere forskellige kageblandinger, som alle sammen giver nogle virkelig lækre og svampede kager. De er nemme at gå til, og er derfor oplagte at tage med i sommerhuset, bilferien eller andet, hvor man ikke nødvendigvis har alle ingredienser til en hjemmebagt kage.

Inspiration til opskrifter: Donuts i aifryer

Maria Vestergaards datter

Inspiration til klassiske kager: Brownie og Brunsviger

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering