Chokorug boller er nok noget nær den mest sunde, men dessert agtige snack, jeg kender til. Vores fryser indeholder derfor altid en portion rugboller med chokolade.
Inspiration til bolleopskrifter: Chokoladeboller
Chokolade rugboller med mandler
Da chokorug stort set kun består af hjemmelavet rugbrød, så mætter rugbollerne også afsindig godt. De er derfor oplagte til om eftermiddagen, hvor man har lyst og brug for en anelse sukker og ikke mindst mæthed, for at kunne holde til aftensmaden. Sådan har både børnene og jeg selv det ihvertfald, så selvom chokoladebollerne af rugbrød ofte er tænkt til børn, så spiser jeg dem nu meget ofte også. Hos diverse bagerforretninger ser jeg også ofte disse chokorug blive købt af fuldvoksne mennesker, så det må være bevis nok på, at de er gode til både store som små.
Inspiration til eftermiddags bagværk: Traditionelle, sprøde vafler og Den bedste drømmekage opskrift
Chokorug i samarbejde med Castus
Når jeg bager chokorug boller så bruger jeg meget ofte Castus produkter til at tilføre en anelse naturligt sukker og dermed sødme. Alle Castus’ produkter består af udelukkende tørret frugt og en anelse solsikkeolie, så derfor er de oplagte i sådanne sundere alternativer – også til madpakken.
Jeg bruger oftest en almindelig rugbrøds blanding, som kan købes i diverse supermarkeder. Det er utrolig nemt i den travle hverdag. Hvis man udelukkende vil bage dem fra bunden af med surdej, som skal bruges i hjemmebagt rugbrød, så er det selvfølgelig blot at følge sådan en opskrift, hvorefter nedenstående ingredienser tilføres.
Opskrift på chokorug boller

Ingredients
- En pakke rugbrødsblanding
- 150 g mørk chokolade
- en pakke Castus frugtstænger med kakao
- 200 g mandler
- en tsk. Salt
Instructions
- Bland rugbrødsblandingen sammen som anført på pakken
- Hak mørk chokolade og Castus frugtstænger groft og bland det i dejen sammen med salt
- Hak nødderne fint (brug evt. en minihakker)
- Form små rugboller og rul dem i nødderne
- Placer rugbollerne på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem i ca. 15min ved 175 graders varme eller til de er færdig bagte
7 kommentarer til “Chokorug – chokolade rugboller”
Tænker du at man kan spring mandlerne over, uden at de “fylder” ud? Min søn og jeg har nøddeallergi
Det kan du sagtens 🙂
Er det ved varmluft de skal bages?
Ja 🙂
Hvis det står en længere bagetid på pakken skal jeg så følge den anvisning eller din? Ifølge rugbrøds blandingen skal de hæve 1-1.5 time og derefter i ovnen på 200 grader og bages vider i 65 min på 165 grader? Hmmm
Hej Christina
Du kan blot bruge det der står på anvisningen 🙂
Jeg synes der er stor forskel på bagetid på 15 eller 65 minutter. Hvilke erfaringer har I med bagetid?