Chokoladeboller  Chokoboller
Chokoladeboller med banan og havregryn der smager som en dessert, men spises som en eftermiddags snack eller morgenbolle er noget jeg virkelig godt kan lide. Denne opskrift på chokoladeboller med banan, har jeg oprindeligt lavet for finax.dk, men jeg kunne simpelthen ikke lade være med, også at dele indlægget på min egen blog.

Chokoladeboller midt i flytterod

Chokoladebollerne lavede jeg dagen inden, at hele vores hjem blev fyldt med flyttekasser, og familiemedlemmer, der skulle hjælpe os med at bære de proppede papkasser over til vores nye hjem. Chokoladebollerne spiste vi om formiddagen til en kop kaffe midt i flytterodet, og alle mand var vilde med den lækre chokoladebolle med banan og havregryn, som er fyldt med sødme. Min datter var som altid den største fan af mit bagværk, og hun nød også at være med til at bage dem. Chokoladebollerne er nemlig utrolig nemme at bage, og skal ikke æltes med hænderne, hvilket jeg er utrolig glad for, når jeg skal producere bagværk i hverdagen.

Læs også gerne: Gode morgenbollerHjemmebagte gulerodsbollerSunde boller med spinat og Hjemmebagte knækbrød med kerner

Opskrift på hjemmebagte chokoladeboller

At der er tilført banan i bolledejen til denne opskrift på chokoladeboller giver blot noget helt naturlig sødme, og så er banan bare helt generet, pragtfuld at bruge i det meste bagværk. Som for eksempel en hjemmebagt banankage med chokolade!

Chokoladeboller med banan og havregryn
 
Forfatter:
 
Ingredienser
Ingredienser til ca. 12 chokoladeboller:
  • 3dl lunken vand
  • 25g gær
  • 1 dl naturel yoghurt (eller andet surmælks produkt)
  • 1 tsk. Salt
  • 1 spsk. Honning
  • 2 modne bananer
  • 75g mørk chokolade
  • 125g havregryn
  • 550g hvedemel
Fremgangsmåde
  1. Opløs gær i vand og tilsæt yoghurt, salt og honning. Rør godt rundt til alt er opløst.
  2. Mos banan og hak chokolade. Tilsæt dét til dejen sammen med havregryn
  3. Tilsæt mel lidt af gangen og rør godt rundt i dejen til den er ensartet. Dejen skal være forholdsvis ”våd” i konsistensen.
  4. Lad dejen hæve lunt og tildækket i 1 ½ time
  5. Placer med to skeer bollerne på en bageplade beklædt med bagepapir.
  6. Bag dem i en 220 gradervarm ovn i ca. 20min.