Chili con carne  Chili concarne
Chili con carne med nachos chips, hjemmelavet cheddar dip, creamfreaise og alt det andet der hører sig til, er en helt fantastisk smags kombination.

Chili con carne – et familie måltid

Når vinden rusker i vinduerne, bladene er faldet er træerne, og kulden gør kinderne røde, så er det tid til en varm og spicy ret som denne. Det er en ret, som kan laves på tusindvis af måder, og der er sikkert lige så mange holdninger til, hvordan en “rigtig” chili con carne skal smage. Jeg har desværre aldrig været i mexico hvor retten har sin oprindelse, men jeg rejste for nogle år siden i Costa Rica i mellemamerika. Her bruges mange af de samme ingredienser og færdigheder, som det mexicanske køkken indeholder. Maden var krydret, stærk og indeholdte mange forskellige smagsnuancer. Især koriander var at finde i de fleste retter. På trods af 14 dage i Costa Rica så nåede jeg desværre aldrig at lære at bryde mig om koriander, så min chili con carne indeholder heller ikke denne krydderurt.
Ikke nok med at retten passer sig til efterår og vinter, så er den også særdeles budget venlig, sund og kan serveres både som hverdagsret, eller hvis man har gæster.

Et bud på, hvordan kan pippe denne mexicanske ret op, er at servere den med nachos-chips, (majschips) og med guacamole, cremefraise og flydende cheddardip. Hvis retten derimod skal være hurtig, nem og serveres en almindelig torsdag aften, så er ris et oplagt valg som tilbehør.
Jeg håber i kan lide det!

Opskrift på chili con carne

Læs også gerne: Min bedste mørbradgrydeSund grønkålssalatPesto opskrift og Pestosnegle

Chili con carne - den bedste opskrift
 
Forfatter:
 
Ingredienser
  • Chili con carne til ca. 4-6 personer:
  • 500g hakket oksekød
  • 2 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 dåse flåede tomater
  • 1 dåse chili bønner
  • 1 dåse kidney bønner
  • 1 dåse tomatpure (ca. 70g)
  • 1 rød chili (kan undlades hvis børn skal kunne spise med)
  • 1tsk spidskommen
  • 1 tsk paprika
  • smag til med salt og peber
  • Server med cremefraise, ris, nachoschips eller hvad du synes smager godt.
Fremgangsmåde
  1. Hak løg og hvidløg og svits det i en gryde sammen med olivenolie, uden at løgene bliver brune. Kom derefter hakket oksekød ned i gryden, og svits det indtil kødet er gennemstegt.
  2. Kidney bønner, chilibønner, tomatpure, flåede tomater, og fint hakket chili, blandes i.
  3. Der smages til med salt og peber.
  4. Lad retten simrekoge i mindst 30min, men jo længere tid jo bedre. Velbekomme!