Chiapandekager med banan

Chiapandekager Sunde chiapandekager
Chiapandekager er en udsøgt morgenmad, der tilmed er sund. De små buttede pandekager med chiafrø er sødet med en moden banan, og smager fuldstændig som en dessert.

Sunde pandekager med chiafrø

Jeg er blevet meget mere opmærksom på at bruge frø og kerner i min madlavning og især i mit bagværk, grød og desserter. Selvom man ikke påtænker sin ret som værende sund, så kan man sagtens tilføje f.eks chiafrø, for at berige maden i forhold til næringsstoffer. Dette er også tilfældet med disse chiapandekager, som i sig selv minder meget om almindelige amerikanske pandekager, bortset fra at de er sødet med frugtsukker fra banan i stedet for raffineret sukker.

Chiafrø har et højt indhold af vitaminer, fibre og især fedtsyrer. Her er det de flerumættede fedtsyrer (omega-3), der er livsnødvendige for den menneskelige organisme, og skal tilføres gennem kosten. Desværre får rigtig mange af os alt for lidt af flerumættede fedtsyrer, som har en gavnlig effekt på hjerte og kar kredsløbet. Hvor man kan tilføre chiafrø er derfor altid en fordel. Jeg drysser dem derfor ofte på min grød, yoghurt i min dej eller pandekager.

Pandekager med chiafrø Pandekager med chia

Opskrift på chiapandekager

Hvis man ikke ønsker at bruge banan i sine chiapandekager, så kan man også sagtens lade være med dette, og så søde sine chiapandekager med almindelig sukker eller honning. Når jeg alligevel har overmodne bananer i min frugtskål, så bruger jeg dem dog ofte i min pandekagedej. Det gør dem ekstra luftige, bløde og ikke mindst smagfulde.

Inspiration til opskrifter med chiafrø: Sunde chiaboller og Chiabudding

Chiafrøpandekager Pandekager med chia

Chiapandekager

Print
Servings: 10 pandekager

Ingredients

  • 2 æg
  • 1 dl mælk
  • 1 moden banan
  • 150g hvedemel
  • 1 spsk chiafrø
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk vanilje
  • Smør til stegning

Instructions

  • Pisk æg og mælk luftigt
  • Mos banan i en skål og tilsæt det til æggemassen
  • Bland hvedemel, chiafrø, vanilje og bagepulver sammen i en skål for sig og hæld det i pandekagedejen
  • Pisk dejen ensartet
  • Smelt smør på en pande og steg chiapandekagerne ved middelvarme til de er gyldne på begge sider
  • Server med frisk frugt, skyr og dryssede chiafrø

Helt almindelige og tynde pandekager skal der også slås et slag for. For de er, trods deres nemhed, ganske gode.

2 kommentarer til “Chiapandekager med banan”

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering