Cheddar dip  Cheddardip
Cheddar dip eller blot ostedip smager jo helt fantastisk – især som tømmermændsmad sammen med sprøde majs chips.

Cheddar dip med hvidløg

For et par uger siden serverede jeg chedda rdip  sammen med chili con carne, som er en ret, der passer sig perfekt til denne våde og kølige tid. Nachos chips går sig rigtig godt som tilbehør til retten, og som dyppelse lavede jeg altså denne skønne oste dip, samt guacamole og en skål med ren creme fraise. Cheddardippen som hovedsageligt består af ost, er farlig nem at lave, så vi er også kommet til, at lave den et par gange herhjemme siden. Man kan variere sin cheddar dip alt efter hvilke smage man er til, og hvad man serverer oste dippen sammen med. Da jeg serverede cheddar dippen i en mexikansk kontekst, valgte jeg at lave den med hvidløg, chili og paprika, men egentlig er det kun fantasien, der sætter grænser for, hvad dippen skal smage af. Og hvis man har lyst, kan man også sagtens lave en neutral cheddar dip, og kun tilføje salt som krydderi.

Hvis du er til dyppelse, så læs også gerne: basilikumpestoHjemmelavet burgerbøfGræske kødboller og Mexicanske pandekager

Lige meget hvad så garanterer jeg, at denne cheddar dip er afhængighedsskabende, og du vil pludselig se muligheder alle vegne til, at servere denne cheddar dip som tilbehør samt dyppelse. Jeg håber i kan lide ostedippen lige så meget, som vores lille familie kan det.

Cheddar dip og chili con carne  ostedip

Cheddar dip – en ren forkælelse

cheddar dip - den bedste oste dip
 
Forfatter:
 
Ingredienser
  • 200g revet cheddarost
  • ca. 2dl mælk
  • 25g smør
  • 2 spsk mel
  • ½ chili eller tørret chili flager
  • 1 fed hvidløg
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk paprika
Fremgangsmåde
  1. Smelt langsomt smør i en gryde sammen med chili, hvidløg, paprika og salt.
  2. Rør herefter med et piskeris imens du tilføjer mel, således at der ikke er nogle klumper at finde i smørbollen.
  3. Tilsæt nu mælk imens du stadig rør i gryden.
  4. Tilsæt cheddar ost og rør indtil osten er helt smeltet, hvorefter du smager dippen til.
  5. Hvis du synes cheddar dippen er blevet for tyk, tilføjer du en anelse mere mælk.
  6. Cheddar dippen serveres straks herefter, da den hurtigt falder i temperatur, og bliver til en fast konsistens.