Burgerbøf  Hjemmelavet burgerbøf
En hjemmelavet burgerbøf der hverken er tør eller kedelig, men smagfuld og saftig. Det er netop sådan en opskrift, som jeg nu vil dele med jer.

Jeg har nemlig utrolig mange gange, fået serveret, en tør og halv kedelig “hakkebøf”, som hovedelement til én hjemmelavet byg-selv-burger. Grunden til at caféernes burgere er så saftige og smagfulde er netop, at de indeholder andet end bare kød og salt på toppen. Den hjemmelavede burger er i sig selv et fantastisk påfund i en travl hverdag, hvor måltidet samtidig skal være sundt og nærende. Jeg er begyndt at lave mine burgerboller selv. De smager hundrede gange bedre end dem man køber, og så er det langt mere simpelt end man skulle tro. Til den her opskrift på burgerbøf, smager de også enormt lækkert!

Hjemmelavet burger  Opskrift burgerbøf

En bøf til en burger skal fuldstændig på samme måde som en frikadelle, kæles om. Den skal tilføres saft og kraft i form af løg, hvidløg, æg og smør, og så skal den steges på høj varme i kort tid på begge sider, så burgerbøffen ikke bliver tør. Sådan får man en perfekt burgerbøf.

Læs også gerne: Gullash – simremad

Hjemmelavet burgerbøf

Jeg kan derfor på det varmeste anbefale denne opskrift på de bedste burgerbøffer, når i skal spise hjemmelavede burgere næste gang!

Burgerbøf - som på én cafe
 
Forfatter:
 
Ingredienser
Burgerbøf til 4 personer:
  • 500g hakket oksekød
  • 1 æg
  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 tsk salt og peber
  • smør til stegning
Fremgangsmåde
  1. Hak løg og hvidløg meget fint. Brug gerne en minihakker, hvis du er indehaver af sådan én.
  2. Bland det med kød, æg salt og peber. Rør gerne farsen sammen i én røremaskine i et par minutter eller benyt hænderne til at ælte dejen.
  3. Smelt smør på en varm pande, og steg bøfferne evt med en skive ost på toppen til sidst.
  4. Server bøfferne med hjemmelavede burgerboller, grønt, og dressing.