Blåbærmuffins der er søde, syrlige og smagfulde grundet friske blåbær og hvid chokolade, er lige præcis hvad jeg vil fortrylle jer med i dette indlæg. De smager helt fantastisk!
Blåbærmuffins – nemme og skønne muffins
Som flere af jer måske har set på Instagram, så har vi i dag været så heldige, at have besøg af faster Annette. Spiloppen og jeg var ellers alene hjemme, da B skulle arbejde en sidste dag, inden han også kunne gå på påskeferie. Eftersom at det både stod på pigehygge og regnvejr udenfor, så besluttede vi os derfor for at bage blåbærmuffins. Det var dog ikke en ren tilfældighed, da netop denne type muffins er faster Annettes yndlings kage.
Læs også gerne: En yndlings brownie, krydderkage med glasur, og Banankage med chokolade
Vi gik derfor i køkkenet alle tre, og imens jeg målte og vejede ingredienserne af, så hældte og rørte mine to assistenter. I kan nok forestille jer, hvor hyggelig en påske eftermiddag det var. Det største problem var blot at forklare spiloppen, at de lækre blåbærmuffins både skulle bages og afkøles en smule før, at man kan sætte tænderne i dem.
Opskrift på blåbærmuffins
Vi spiste dem med friskbrygget kaffe til de voksne, og iskold mælk til den mindste. Faktisk er opskriften den helt samme, som jeg bruger til mine skønne hindbærmuffins. Den eneste forskel er blot, at vi denne gang skiftede hindbær ud med blåbær og desuden fordoblede portionen. Især det sidste kan klart anbefales. Hvis ikke alle de lækre blåbærmuffins bliver spist i første omgang alligevel, så kan man altid fryse en portion ned, og så blot lune dem til en anden god gang. At have hjemmebagt kage ved hånden (eller fryseren) er vitterlig noget af det bedste. Ihvertfald hvis man spørger mig.

- Til ca. 10 blåbærmuffins:
- 2 æg
- 150g sukker
- 50g smør
- 175-200g hvedemel
- 2 tsk. bagepulver
- 2 tsk. vaniljesukker
- 1 dl mælk
- 50g hvid chokolade
- 100g friske blåbær (frosne kan også bruges)
- Pisk æg og sukker sammen i en skål
- Varm smør og tilsæt det sammen med hvedemel, bagepulver, vaniljesukker og mælk
- Rør til dejen bliver en ensformig masse uden klumper
- Hak hvid chokolade og tilsæt chokolade sammen med blålær til muffinsdejen
- Fordel dejen i muffins forme (gerne silikone)
- Bag dem i en forvarmet ovn, 190 graders varmluft i ca. 20min
36 kommentarer til “Blåbærmuffins med hvid chokolade”
Åhhh, dem må jeg snart lave! Tak for opskrift 😀 <3
Skønt at høre. Dejlig påske til dig og dine! 🙂
Kan man bage dem en dag i forvejen? eller er de bedst samme dag?
Alt bagværk tror jeg, er bedst på dagen, men du kan dog sagtens bage dem dagen før alligevel. Hvis du ønsker at lune dem inden servering, så bliver de utrolig lækre efter et par sekunder i mikrobølgeovnen 🙂
Helst samme dag og god dag til dig
Kan man mon lave dem uden den hvide chokolade? 🙂 selvom det lyder rigtig lækkert, men så skal jeg ned og handle med en pyller lille dreng, det vil jeg helst slippe for 🙂
Kan man mon bruge skumfiduser i små tern istedet? ☺️
Du kan sagtens undvære chokoladen 🙂
Tror du man kunne bruge kærnemælk ?
Det har jeg desværre ikke prøvet, og har faktisk heller ikke prøvet, at bruge kærnemælk i andet bagværk før (andet end vafler). 🙂
Rigtig lækker opskrift! Mine kollegaer blev glade og opskriften var nem nok til at min lille datter på 2,4 år kunne hjælpe lidt til – altså lige indtil hun opdagede hvor godt hvid chokolade smager.
Hvor er det altså bare dejligt at høre! Tusind tak fordi du tog dig tid til, at skrive det herinde!
Kh Maria
Hej
Skal smørret smeltes, eller bare blødgøres?
Begge dele kan gå an 🙂
Er de fryseegnet? 🙂
Det kan de sagtens 🙂
Kh Maria
Skal der mindre mængde til hvis det er frost blåbær man bruger :-)?
Jeg ville bruge den samme mængde 🙂
Kh Maria
Kan de fryses?
Hej Alma
Det kan de 🙂
Kan jeg bruge olie i stedet for smør i disse blåbærmuffins?
Mvh
Anni
Hej Anni
Det tror jeg godt, at man kan 🙂
Sønnike bestilte blåbærmuffins til uddeling i skolen. Disse var stor succes. Og nemme at bage og fryse ned til dagen…
Hej Dorte
Dejligt at de smagte godt 🙂
Har lige sat en omgang af dine lækre muffins over… Det er nok 10 gang og jeg går aldrig tilbage til andre opskrifter.. De er så luftige og lækre, og den perfekte balance mellem sød hvid chokolade og syrlige blåbær.. Mums, tak for den.
Jubii hvor er det dejligt at høre! 🙂
Jeg brugte rapsolie i stedet for smør pga allergi i familien. De blev super gode
Hej Anni
Hvor dejligt at høre 🙂
De ser søreme lækre ud! Tror du, at man kunne bruge rørsukker i stedet for almindelig sukker, og ville du i så fald bruge samme mængde?
Kh Kamille
Hej Kamille
Det tror jeg bestemt at man kan. Jeg ville også bruge samme mængde 🙂
Kh
Jeg har nogle små muffinformer, kan jeg godt bruge dem, eller dur det ikke?
Hej Johanne
Det synes jeg da klart, at du skal prøve 🙂
Elsker disse muffins!! Perfekt balance mellem sødme fra chokoladen og syrligheden fra bærrene.
Har afprøvet samme opskrift med rabarber – det kan bestemt også anbefales!!
Kære Linea
Dejligt at opskriften kan bruges. Det lyder utrolig lækkert med rabarber. Det må jeg prøve en dag 🙂
Tager du blåbær i efter du har fyldt formene med dej? Alle mine blåbær ligger i bunden.
Hej 🙂
Ja put dem endelig i toppen af dine muffins til sidst, hvis du ønsker dem øverst.
Mvh Maria Vestergaard