Basilikumpesto – opskrift på pesto

Basilikumpesto  Basilikumpesto på brød
Pesto i alle dens variationer er fantastisk god italiensk spise, men særligt basilikumpesto har nu en særlig plads i mit hjerte. Man kan dog variere sin pesto til uendeligheder, og både den klassiske pesto med basilikum, pinjekerner, olivenolie og parmasan smager godt, men også en mere nyfortolket udgave med mandler, og nordiske krydderurter, er hver at prøve. Basilikumpesto sender mig straks tilbage til mine utallige ferier i det smukke italien, og særligt Toscana der rummer den mest frodige og ernæringsrige natur vækker gode minder i mig. Og selvom basilikumpesto nærmest er sommer, sol og varme på et glas, så kan pestoen også sagtens spises på årets andre årstider. Det kan måske endda sparke ekstra liv og glade dage på en ellers kedelig regn- og sludvejrs dag. Jeg spiser ihvertfald basilikumpesto året rundt.

Opskrift på hjemmelavet basilikumpesto

Når man laver pesto, skal den smages til flere gange og evt justeres i konsistensen, til man finder sin helt egen favorit. Nedenstående opskrift er derfor kun vejledende, og lad derfor gerne dig selv eksperimentere lidt med mængden af ingredienserne. Selve pestoen kan du bruge på mange forskellige måder. F.eks. blot som dressing til kød og brød, i en pastasalat, som smørepålæg på brød, i butterdejssnegle eller hvad du lige præcis har fantasi til.

Læs også gerne: Remoulade – hjemmelavet og Den bedste cheddardip

Jeg spiser det til alt som ovenstående beskrevet, men særligt til noget lyst kyllingekød og en grøn salat med brød til, synes jeg det smager dejligt!

Basilikumpesto i glas  pesto

Basilikumpesto – den bedste pesto

Basilikumpesto - opskrift på pesto
 
Forfatter:
 
Ingredienser
  • 30g pinjekerner
  • 25g basilikumblade
  • 1-2 fed hvidløg
  • ½ dl olivenolie
  • ca. 50g revet parmasanost
  • saften fra ¼ citron
  • en nip salt
Fremgangsmåde
  1. Rist pinjekernerne på en varm pande.
  2. Knus pinjekerne med basilikumblade, hvidløg og olivenolie med en stavblender eller foodprocessor. Tilsæt derefter fint revet parmesan ost.
  3. Smag din pesto til med citron og salt.
  4. Opbevar basilikumpestoen i et lukket glas i køleskabet.
  5. Pestoen kan holde sig i ca. 1-2 uger i køleskabet.

 

3 kommentarer til “Basilikumpesto – opskrift på pesto”

  1. Pingback: Minestronesuppe - italiensk suppe - Maria Vestergaard

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *