Bananpandekager er nok den slags pandekage, jeg oftest bager herhjemme. Ikke nok med at de små, tykke pandekager smager godt, så er det også en god måde at få brugt de overmodne bananer i frugtskålen på. Derudover har bananer en naturlig høj mængde frugtsukker, som gør dem utrolig søde uden, at man behøver at tilsætte andet sødestof. Derfor er bananpandekager ikke bare gode til morgenmad eller brunch. De amerikanske pandekager er også virkelig gode til børn. Jeg bager for eksempel ofte disse kager til mine egne børns madpakker.

Inspiration til opskrifter: Pandekager og Amerikanske pandekager

Opskrift på bananpandekager

Bananpandekager

Print Pin
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Serveringer: 12 pandekager

Ingredienser

  • 200 g hvedemel
  • 2 tsk. bagepulver
  • 1 knivspids salt
  • 1/2 tsk. vanilje
  • 3,5 dl mælk
  • 2 modne bananer
  • 2 æg
  • smør til stegning

Sådan gør du

  • Bland alle de tørre ingredienser sammen i en skål
  • Tilsæt mælk til mel blandingen og pisk pandekagedejen glat og ensartet
  • Del æggeblommer fra æggehvider og pist æggeblommerne i dejen
  • Mos bananerne i en skål for sig til der ikke længere ses nogle klumper, og tilsæt banan til dejen
  • Pisk æggehviderne luftige og stive og vend dem forsigtigt i pandekagedejen så luften bevares
  • Smelt ca. 1/2 tsk. smør på en varm pande og steg pandekagerne på hver side

Hjemmelavet pandekager med banan

De amerikanske pandekager, der er tykkere og mindre i omkredsen, har for alvor vundet sit indhug i den danske madkultur. Som barn havde jeg aldrig smagt bananpandekager, men som jeg voksede op, og da jeg endelig flyttede hjemmefra, blev jeg i særdeleshed præsenteret for det. Nu kan jeg ikke forestille mig, ikke at lave pandekager med banan, for jeg laver dem som sagt virkelig ofte. Som en dessert til brunchbordet med sirup, skiver af banan eller andet frisk frugt, er det virkelig lækkert. Men i og med at pandekagerne i sig selv også er søde, så behøver man ikke engang at overdynge dem med sirup. Min opskrift på bananpandekager kan sagtens spises bart, og på den måde er de gode til madpakken også. Derfor laver jeg ofte en stor portion, når jeg alligevel er igang, og så opbevarer jeg dem i køleskabet i 2-3 dage. På den måde har jeg både til morgenmad og madpakkerne til mine børn.

Inspiration til opskrifter: Havregrødspandekager og Chiapandekager

Tips og tricks til opskriften på pandekagedej

  • Til klassiske amerikanske pandekager med banan kan man også sagtens tilsætte flere ingredienser. Banan og chokolade smager f.eks herligt sammen. Fuldstændig ligesom banan og blåbær også gør det.
  • I opskriften på bananpandekager ovenfor, piskes æggehviderne stive og luftige inden de vendes i pandekagedejen. Dette er for at gøre bananpandekagerne ekstra luftige. Hvis tiden er knap, så kan man dog sagtens springe dette trin over. I så fald skal man blot tilsætte æggehvider og æggeblommer på én gang til pandekagedejen.
  • Hvis man f.eks er gluten allergier, så kan man bruge mandel mel eller glutenfri havregryn. I så fald skal man gerne blende sine havregryn helt fint i en minihakker eller foodprocessor inden. På den måde kan man lave det fineste havre mel, som f.eks. kan bruges bananpandekager.
  • Man kan sagtens lave bananpandekagedejen aftenen før, hvis man f.eks skal lave et større brunch bord. På den måde består arbejdet blot i, at stege sine bananpandekager om morgenen.

Inspiration til pandekage opskrifter: Amerikanske blåbær pandekager og Græskarpandekager

Banan i bagværk

Når man bager bananpandekager eller andet bagværk med banan, så er det utrolig vigtigt, at bananerne er modne. Når bananerne er modne, udvikler de nemlig smag, bliver langt sødere og kan også moses til en ensartet masse. Det hænder også ofte, at bananer går til spilde, fordi de endnu ikke når at blive spist. Det er ærgerligt at gode råvarer ender i skraldespanden i stedet for i maven. Og lige præcis bananer kan man bruge til virkelig meget forskelligt bagværk. Helt generelt er det bare virkelig lækkert at bruge denne frugt i virkelig meget brød og kager. Ligesom det også er tilfældet med bananpandekager. Her kan brune bananer eller gule bananer med brune pletter bliver most og tilsat til pandekagedejen. Husk blot at mos bananer godt, og vendt med at tilsæt frugten til æggene er pisket luftige. På den måde får du de bedste og mest luftige bananpandekager, synes jeg.

Inspiration til opskrifter: Sunde pandekager og Vafler

Kan bananpandekager fryses?

Pandekager og bananpandekager kan både opbevares i køleskabet og fryses ned. Derudover kan man også lave pandekagedejen i god tid i forvejen og ligeledes opbevare den i køleskabet i et døgns tid. Farven på dejen kan dog godt ændre sig en anelse og blive mere brun, hvis man lader den stå i køleskabet. Men jeg synes ikke, at det går udover smagen. Ligeledes kan du også fryse dine bananpandekager. Det er især en god ide at gøre, hvis du laver en stor portion, når du alligevel er igang. Dine bananpandekager kan holde sig i fryseren i tre måneder, såfremt de fryses med det samme de er tilberedt og kølet ned. Når bananpandekagerne så skal serveres, er det blot at lune dem i mikrobølgeovnen, hvor de forbliver bløde og luftige.

Inspiration til opskrifter: Pandekagelagkage