Banankage  Banankage skåret ud
Banankage har alle dage været min yndlings kage. Banankage er sød, uden at gøre ondt i tænderne, den er svampet uden at være våd, og så har den en smag af frugt som løfter en mundfuld til højder, man ikke kunne forestille sig fandtes. Denne banankage er verdens bedste kage.

Ud over at smage godt, så er det også hamrende nemt at slå en banankage sammen. Det kræver ikke mange køkken ingredienser, og man kan tilmed variere med chokolade, nødder eller andet frugt. Min favorit er den i finder nedenfor, men man kan sagtens undlade f.eks. nødder. Hvad jeg dog ikke vil undvære er chokoladelaget der er pyntet med på toppen af kagen. Det runder virkelig banankagen rigtig godt af, både smagsmæssigt men i særdeleshed også udseendes mæssigt. Generelt så synes jeg, at det godt må være simpelt at bage en kage, og med få justeringer, kan de gode gamle klassiske skærekager komme til, at ligne en konditors værk. Det eneste det kræver, er et par modne bananer i frugtskålen, og så er du næsten halvvejs mod at spise en perfekt svampet banankage.

Banankage – opskrift med nødder og chokolade

Det var faktisk da jeg så Jamie Olivers opskrift på

Chokolade og nødder

Det var faktisk, da jeg stod i mit lokale supermarked forleden dag, og så de skønne gule bananer fra Costa Rica. Et land jeg har besøgt en enkelt gang, og som jeg stadig mindes, som den aller bedste ferie i mit liv. Det var her, at jeg for første gang så bananerne hænge på træerne, og ikke liggende i frugtafdelingen som i Danmark. Costa Rica har en kæmpe eksport af bananer, og her smagte jeg også en variation af banankage, som jeg aldrig har smagt før. Den var langt mere krydret og umulig at gengive efter så mange år. Desværre. Men denne banankage er også fantastisk lækker, så skynd dig at bag den!

Læs også gerne: Squaskage med vaniljefrostingGræskarkage med appelsinMin yndlings brownie og Æbletærte opskrift

Opskrift på hjemmelavet banankage

Banankage - svampet og med chokolade
 
Forfatter:
 
Ingredienser
  • 150g sukker
  • 2tsk. vaniljesukker
  • 4 æg
  • 2 modne bananer
  • 125g mel
  • 75g smeltet smør
  • 2 tsk. bagepulver
  • 30g hasselnødder
  • 50g mørk chokolade til pynt
Fremgangsmåde
  1. Pisk æg, vaniljesukker og sukker luftigt.
  2. Smelt nu smør og rør det i dejen sammen med mel og bagepulver.
  3. Mos derefter bananerne, og kom dem i dejen sammen med hakkede hasselnøder.
  4. Gem gerne en smule af nødderne til pynt, når kagen er bagt færdig.
  5. Dejen skal herefter i en franskbrødsform. Min form er af silikone, og den behøver derfor ikke at blive smurt med smør. Hvis din ikke er det, så skal du huske at smøre formen, så kagen ikke hænger ved, når den er færdigbagt.
  6. Bag kagen (i bunden af ovnen) ca. 50min i en 175grader forvarmet ovn, og lad den køle af inden du pynter med smeltet chokolade og hakkede nødder. Velbekomme og god kagespisning!